Η Τζένη Μπαλατσινού μέσα από το jenny.gr αποκαλύπτει τα 5 λάθη που η ίδια αποφεύγει και προτείνει να κάνουμε το ίδιο…

Η περιοχή του λαιμού απαιτεί την προσοχή μας. Ο καθαρισμός για εμένα δε σταματά στο πιγούνι αλλά προεκτείνετε και στην περιοχή του λαιμού. Η επιδερμίδα εκεί είναι ιδιαίτερα λεπτή και επιρρεπής στη φθορά και τη γήρανση. Δε ξεχνώ ποτέ να απλώνω το αντηλιακό μου και καθημερινά, να καθαρίζω, να τονώνω και τέλος, να ενυδατώνω την επιδερμίδα στην ευαίσθητη αυτή περιοχή.

Η κρέμα conditioner στις ρίζες των μαλλιών. Μετά μην παραπονιέστε για λιπαρότητα. Εγώ απλώνω το προϊόν από το ύψος των αυτιών και προς τα κάτω, δίνοντας μεγαλύτερη βαρύτητα στις άκρες που χρειάζονται άλλωστε και περισσότερη ενυδάτωση.

Όταν βγάζετε τα φρύδια σας μη στέκεστε πολύ κοντά στον καθρέφτη. Αυτό γιατί επειδή κάνετε focus στις μικρές τρίχες δε φροντίζετε να έχετε πλήρη και γενική εικόνα των φρυδιών σας. Ο πιο σωστός τρόπος είναι ένας μεγάλος καθρέπτης τοποθετημένος κοντά στο παράθυρο. Αφαιρείτε και αμέσως κάνετε ένα βήμα πίσω, τσεκάρετε ότι κινήστε σωστά και συνεχίζετε.

Η χρήση make up χωρίς να έχουμε δώσει στην επιδερμίδα το χρόνο να απορροφήσει την ενυδατική κρέμα. Θεωρώ την ενυδατική ως την καλύτερη βάση αλλά αυτό που κάνω είναι να τις δίνω περίπου ένα λεπτό πριν απλώσω κανονικά το make up.

To άρωμα δεν ντύνει ποτέ το look μας μετά τα ρούχα. Απλώστε το άρωμα στα σημείο που νιώθετε το σφυγμό σας δηλαδή στο εσωτερικό των καρπών και στη βάση του λαιμού. Πολλές φορές βάζω λίγο και στα μαλλιά μου… Προσοχή: μη τρίβετε το άρωμα. Εάν το κάνετε τότε έχετε «χάσει» τις αρωματικές νότες του. Δεν θα σας αποκαλύψει την πραγματική του ταυτότητα.

Οι ενυδατικές κρέμες ματιών δεν αφαιρούν πάντα το πρήξιμο από τα μάτια. Προτιμήστε όσα προϊόντα για τα μάτια είναι ειδικά σχεδιασμένα να μειώνουν το πρήξιμο ή την κοκκινίλα (πολλά από αυτά έχουν για βασικό συστατικό τους την καφεΐνη) και εφαρμόστε τη θεραπεία του πάγου: τοποθετήστε για 10 λεπτά κρύες κομπρέσες με πετσέτες στις οποίες θα έχετε τυλίξει παγάκια.

Ας μην το παρακάνουμε με το υπερβολικά ζεστό νερό και το scrub σώματος. Είναι αλήθεια ότι η απολέπιση σώματος είναι η καλύτερη λύση για λαμπερή επιδερμίδα σώματος. Κάτι τέτοιο όμως μπορεί να σας προσφέρει και ένα σφουγγάρι απολέπισης. Επίσης, το ντους σας πρέπει να είναι σε χλιαρό νερό. Τέλος, η καλή ενυδάτωση με λάδι ή πλούσια κρέμα σώματος είναι αυτή που εξασφαλίζει σούπερ αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook