Οι Κεϋνσιανές απόψεις του Νίκου Παπανδρέου για την οικονομία και τα πύρινα άρθρα του εναντίον της μονεταριστικής πολιτικής του ΔΝΤ ξεσηκώνουν κάθε φορά πλήθος σχολίων. Απασχολούν για μέρες τις πολιτικές στήλες του Τύπου και συζητιούνται στα πολιτικά γραφεία.

«Δώδεκα χρόνια τώρα αρθρογραφώ στο περιοδικό Τώρα με ανακάλυψαν;», λέει ο Ν.Παπανδρέου, ο οποίος προκάλεσε για άλλη μία φορά τα σχόλια του Τύπου, μετά το τελευταίο του άρθρο στην «Οικονομική Επιθεώρηση». Ένα κείμενο που αμφισβητούσε ανοιχτά την ακολουθούμενη πολιτική του ΔΝΤ, κάνοντας λόγο για «μονόπλευρη τύφλωση, με προσήλωση στη συντηρητική σκέψη», για πολιτική που δεν προσφέρει καμία λύση και για το «πικρό φάρμακο», το οποίο όμως «πρέπει να πιούμε για ένα χρονικό διάστημα».

«Φυσικά και πιστεύω αυτά που γράφω», λέει ο Ν. Παπανδρέου στη Real News. «Δεν είμαι υπέρ της σκληρής φορολογίας ως τρόπου να μαζέψεις έσοδα. Όταν όμως, αναγκαστικά προσφύγαμε στο ΔΝΤ, το οποίο εδώ και 30 χρόνια έχει αυτή την πολιτική, τι διαφορετικό μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση;»

Ο Ν.Παπανδρέου είναι πολυσυζητημένο πρόσωπο. Τα δημοσιεύματα τον θέλουν να ασκεί μεγάλη επιρροή και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, με αποκορύφωμα τις εξελίξεις του Ιουνίου, όταν φέρεται να απέτρεψε την τελευταία στιγμή την παραίτηση του Γ.Παπανδρέου.

«Ό,τι κάνω εγώ και τα αδέλφια μου, κρίνεται αρνητικά» λέει. «Όταν όμως συγκρούεσαι με όλα τα κατεστημένα, όπως κάνει και τώρα ο Γιώργος, τότε δεν θα σου τη χαρίσουν. Και παραδόξως υπάρχουν και ντόπια συμφέροντα που θέλουν τη χρεοκοπία και γι’ αυτό δεν θέλουν να κερδίσει τη μάχη ο Πρωθυπουργός».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook