Την ικανοποίησή του για τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να εκπληρώσει πλήρως τους συμφωνημένους δημοσιονομικούς στόχους για φέτος και τα επόμενα χρόνια καθώς και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα σταθεροποίησης για την επίτευξη αυτών των στόχων, εξέφρασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ολι Ρεν.

Να σημειωθεί εδώ ότι ο Ευρωπαίος Επίτροπος κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου είχε συνεχείς επαφές με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο κ. Ρεν λοιπόν, δήλωσε ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση κινούνται στην κατεύθυνση για την επίτευξη αυτών των στόχων.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, η Ελλάδα πρέπει να πετύχει τους συμφωνημένους δημοσιονομικούς στόχους και να εφαρμόσει τις συμφωνημένες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ώστε να εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις για τη χρηματοδότηση από τους εταίρους.

Αυτό είναι καθοριστικής σημασίας για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των δημοσίων οικονομικών, τη βελτίωση των προοπτικών για τους Έλληνες πολίτες σε ότι αφορά την ανάπτυξη, τις θέσεις εργασίας και την ευημερία, τόνισε ο Ολι Ρεν.

Ανέφερε ακόμη ότι κλιμάκιο της Επιτροπής θα επανέλθει στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες για την παροχή τεχνικής βοήθειας προς τις ελληνικές αρχές. «Όταν η Ελλάδα θα έχει εκπληρώσει τις προϋποθέσεις, αναμένω από την τρόικα να έχει ολοκληρώσει την αξιολόγησή της έως τα τέλη Σεπτεμβρίου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι η συμβολή του ιδιωτικού τομέα θα είναι σημαντική για τη βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας, παράλληλα με τη μείωση των επιτοκίων και την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων.

Καταλήγοντας όπως αναφέρει το protothema.gr, κάλεσε τα κράτη μέλη της ευρωζώνης να οριστικοποιήσουν τις τεχνικές λεπτομέρειες και να εφαρμόσουν το συντομότερο δυνατόν τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου.

Ο Ολι Ρεν σημείωσε ότι αναμένει από το Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί στην Πολωνία την ερχόμενη Παρασκευή να «ξεπεράσει τα τελευταία εμπόδια» σε αυτό το θέμα, ενώ επισήμανε ότι η επικύρωση της μεταρρύθμισης για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης στα κράτη μέλη αποτελεί επίσης επείγουσα προτεραιότητα.