Εντολή να κλείσουν οι λιγότερο αξιόπιστες αεροπορικές εταιρείες μετά το τραγικό δυστύχημα στο οποίο βρήκαν το θάνατο 43 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους μέλη ομάδας χόκεϊ επί πάγου, έδωσε χθες ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Την απόφαση αυτή έλαβε ο Ρώσος πρόεδρος τη στιγμή που η Ρωσία θρηνεί για τα θύματα του τελευταίου μιας σειράς αεροπορικών δυστυχημάτων με αεροσκάφη που χρονολογούνται από τη σοβιετική εποχή.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, ο Μεντβέντεφ έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να λάβει ως τις 15 Νοεμβρίου τα απαραίτητα μέτρα που "θα θέσουν τέλος στη λειτουργία αεροπορικών εταιρειών, οι οποίες δεν είναι σε θέση να εγγυηθούν την ασφάλεια των πτήσεων".

Μια άλλη σειρά προτάσεων θα κατατεθεί προς έγκριση στη Βουλή τον Δεκέμβριο.

Οι προτάσεις αυτές προβλέπουν μεταξύ άλλων αυστηρότερες κυρώσεις για κάθε παραβίαση των κανονισμών ασφαλείας και επιθεώρηση, χωρίς δικαστική εντολή, των αεροσκαφών που κρίνονται επικίνδυνα.

Σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο, ο πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν θα έχει την ευθύνη της αναμόρφωσης των αεροπορικών εταιρειών, τα πιο σημαντικά βήματα της οποίας θα γίνουν πριν από τις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου του 2012.