Οι ανώτατοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι «τρέχουν» με ξέφρενους ρυθμούς, γράφουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times, για να διαβεβαιώσουν τις διεθνείς αγορές ότι λαμβάνουν ακόμα πιο δραστικά μέτρα, για να αντιμετωπίσουν την κρίση χρέους η οποία όλο και χειροτερεύει.

Η κίνησή τους όπως σημειώνει το protothema. gr, σηματοδοτεί πως στο αδιέξοδο στο οποίο πρόσφατα περιήλθαν οι σχέσεις της Ελλάδας με τους διεθνείς δανειστές της μπορεί να βρεθεί, σύντομα, λύση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης, προστίθεται στα ήδη πολλά έκτακτα μέτρα και ένα ακόμα, που δεν είναι άλλο από τον φόρο για την ακίνητη περιουσία, ο οποίος και προβλέπεται να ισχύσει για τουλάχιστον μία διετία.

Απώτερος στόχος των κυβερνόντων να αυξηθούν τα κρατικά έσοδα κατά 2 δισ. ευρώ, «κλείνοντας» έτσι την ψαλίδα ύψους 1,7 δισ. ευρώ, έλλειμμα το οποίο είχαν επισημάνει ΕΕ και ΔΝΤ. Εάν η Ελλάδα δεν κατάφερνε να «μαζέψει» το έλλειμμα, οι δανειστές-ελεγκτές της είχαν κάνει σαφή την πρόθεσή τους να μην προχωρήσουν στην εκταμίευση της αναμενόμενης 6ης δόσης, ύψους 8 δισ. ευρώ.

Η αλλαγή πλεύσης της ελληνικής ηγεσίας γεμίζει με αισιοδοξία  τόσο την ίδια -σχετικά με τη θετική πορεία της εκταμίευσης- όσο και την Τρόικα, μέλη της οποίας αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα για έναρξη νέων συνομιλιών, μετά την ξαφνική αποχώρησή τους από την Αθήνα, μερικές ημέρες πριν και την προσωρινή ρήξη τους με τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook