Ευχές για μία δημιουργική και αποδοτική χρονιά, απεύθυνε σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, ο οποίος σήμερα Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011, παρέστη σε αγιασμούς που τελέσθηκαν σε σχολικές μονάδες του Δήμου Χανίων, με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους.

Ειδικότερα, ο κ. Σκουλάκης, επισκέφθηκε το 5ο Γυμνάσιο – 1ο Λύκειο Χανίων καθώς και το 3ο Λύκειο Χανίων (στη Νέα Χώρα και στον Κουμπέ αντίστοιχα), όπου συνομίλησε με καθηγητές αλλά και γονείς, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η εκπαίδευση.

Νωρίτερα, μιλώντας προς τους μαθητές, ο Δήμαρχος Χανίων, αναγνώρισε τις δυσκολίες που υπάρχουν στον τομέα της Παιδείας, όπως – μεταξύ άλλων – η έλλειψη βιβλίων και οι λιγοστές πιστώσεις από την Πολιτεία προς τις Σχολικές Επιτροπές, εκφράζοντας παράλληλα τη συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής, στην προώθηση ζητημάτων που αποσκοπούν στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων του Δήμου.

Ενδεικτικά, ο κ. Σκουλάκης, αναφέρθηκε στην αργοπορία – λόγω γραφειοκρατίας – από το Υπουργείο Παιδείας της απάντησης προς τον Δήμο Χανίων όσον αφορά στο θέμα της μεταστέγασης του Ειδικού Γυμνασίου Χανίων στις Μουρνιές, παρ’ ότι ο Δήμος έχει δρομολογήσει τις σχετικές διαδικασίες και έχει εξασφαλίσει από ιδίους πόρους τις απαραίτητες πιστώσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook