«Μουδιασμένο» από το νέο φορολογικό «χτύπημα» της κυβέρνησης προκειμένου να κλείσει η «τρύπα» των εσόδων, αλλά και από τις αλλεπάλληλες αναφορές Γερμανών αξιωματούχων στο ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας, το Χρηματιστήριο της Αθήνας υποχρεώνεται τη Δευτέρα σε νέες \”βαριές\” απώλειες.

Επιβαρυντικά για το Χ.Α. λειτουργούν και οι έντονα πτωτικές τάσεις στην Ευρώπη, όπου ξεχωρίζουν οι απώλειες άνω του 5% στο Παρίσι και περί του 4,3% στη Φρανκφούρτη.

Οι τράπεζες βρίσκονται στο επίκεντρο των πιέσεων, αφενός μετά τα δημοσιεύματα περί γερμανικού «Σχεδίου B» για τη στήριξη των γερμανικών τραπεζών έναντι ελληνικής χρεοκοπίας, αφετέρου λόγω του φόβου για υποβάθμιση μεγάλων γαλλικών τραπεζών από τη Moody’s λόγω της έκθεσής τους στο ελληνικό χρέος,

Ενώ συνεχίζονται οι αλλεπάλληλες αναφορές υψηλόβαθμών Γερμανών αξιωματούχων στο ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας, ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. υποχωρεί 4,70% στις 845,06 μονάδες.

«Οι φήμες είναι τέτοιες για το μέλλον της χώρας, που η όποια πίεση θα μπορούσε να συνεχιστεί» σχολιάζει στο πρωινό της report η Marfin Analysis.

Για το δείκτη των τραπεζών, που νωρίτερα υποχωρούσε 7,80%, οι απώλειες διαμορφώνονται σε 7,41% στις 503,80 μονάδες.

Από τη σύνθεσή του τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι Eurobank και ΕΤΕ υποχωρώντας 9,45% και 8,95% στα 1,15 και 2,85 ευρώ αντίστοιχα. Με απώλειες πάνω από 7% ακολουθούν οι τίτλοι των Proton Bank και Alpha Bank, 6,52% υποχωρεί η Attica Bank, ενώ οι τίτλοι των Τ.Τ., Τρ. Πειραιώς και Τρ. Κύπρου υποχωρούν σε ποσοστό 5,36%, 3,51% και 3,20% αντίστοιχα.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο capital.gr, έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 21,7 εκατ. τεμαχίων αξίας 38,6 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 119 μετοχές υποχρεώνονται σε απώλειες, 16 ενισχύονται και 98 διατηρούνται αμετάβλητες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook