Επί τρεις ώρες κατέθετε σήμερα, ο πρώην ισχυρός άνδρας του Δ.Ν.Τ., Ντομινίκ Στρος – Καν, μετά τη μήνυση για απόπειρα βιασμού της νεαρής Γαλλίδας, Τριστάν Μπανόν.

«Αυτή η ακροαματική διαδικασία πραγματοποιήθηκε το νωρίτερο δυνατό σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της έρευνας», ύστερα από αίτημα του Στρος-Καν, διευκρίνισαν οι δικηγόροι του Φρεντερίκ Μπολιέ και Ανρί Λεκλέρκ.

Τον Ιούνιο, μετά τη σύλληψη του Στρος-Καν στη Νέα Υόρκη ύστερα από κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση σε βάρος μιας καμαριέρας ξενοδοχείου, η Μπανόν είχε καταθέσει μήνυση σε βάρος του, ισχυριζόμενη ότι το 2003 αποπειράθηκε να την βιάσει.

Η μήνυση εξετάστηκε αρχικά από την εισαγγελία του Παρισιού.

Για την ολοκλήρωση της έρευνας, έπρεπε να καταθέσει ο Στρος-Καν. Οι οικείοι του είχαν δηλώσει ότι ο ίδιος ήθελε να εξεταστεί το συντομότερο δυνατόν.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών αρνείται τις κατηγορίες της Μπανόν. «Πάντα δήλωνε ότι τα γεγονότα που επικαλείται η Τριστάν Μπανόν από το 2007 είναι φανταστικά», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δικηγόροι του στις 4 Ιουλίου.

Στο τέλος της προκαταρκτικής έρευνας η εισαγγελία μπορεί να αποφασίσει να ξεκινήσει δικαστική έρευνα την οποία θα αναλάβει ανακριτής, να θέσει στο αρχείο την υπόθεση ή να κρίνει ότι τα αναφερόμενα γεγονότα έχουν παραγραφεί.

Από την πλευρά του ο Στρος-Καν κατέθεσε μήνυση για δυσφήμιση.

Ο Στρος-Καν δεν έκανε δηλώσεις όταν βγήκε από το κτήριο της αστυνομίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook