Μέχρι και πριν από λίγο καιρό, τα smartphones θεωρούνταν gadgets για λίγους. Τα πράγματα, όμως, αλλάζουν και η αγορά ενός smartphone δε θεωρείται πλέον εξαιρετικό γεγονός. Όπως δείχνουν, μάλιστα, και τα νούμερα της αγοράς, τα smartphones είναι πλέον καθεστώς.

Η εταιρεία IDC συγκέντρωσε τα στοιχεία για το δεύτερο τρίμηνο του 2011 και τα ευρήματα είναι εντυπωσιακά. Για πρώτη φορά, οι αποστολές smartphones στα κανάλια πώλησης ξεπέρασαν τις αποστολές των λεγόμενων feature phones, τα οποία βρίσκονταν στην κορυφή μέχρι σήμερα. Πιο συγκεκριμένα, διακινήθηκαν 21,8 εκατομμύρια smartphones, έναντι 20,4 εκ. feature phones. Με άλλα λόγια, τα smartphones ήταν το 52% της αγοράς στο δεύτερο τρίμηνο του 2011.

Η τάση αυτή, σύμφωνα με το e-pcmag, θα συνεχιστεί, καθώς παγιώνεται όλο και περισσότερο στη συνείδηση του μέσου καταναλωτή η άποψη ότι ένα κινητό πρέπει να είναι πολλά περισσότερα από μια συσκευή για συνομιλία και SMS. Η μεγάλη χαμένη στο \”πάρτι\” των smartphones δεν είναι άλλη από τη Nokia, η οποία δεν έχει καταφέρει να πείσει το κοινό με τα \”έξυπνα\” κινητά της.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook