Με στόχο την ανάδειξη και ανάπτυξη της ενδοχώρας των Χανίων, η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τους Δήμους Πλατανιά και Καντάνου-Σελίνου συμμετέχουν στο Σχέδιο Συλλογικής Δράσης «Ο Κύκλος των Φαραγγιών».

Το Σχέδιο περιλαμβάνει 13 χωριά της ενδοχώρας του Νομού Χανίων (Μοθιανά, Επισκοπή, Βασιλόπουλο, Άστρικας, Κρύα Βρύση, Πανέθυμος, Δελιανά, Μεσαύλια, Φλώρια, Σπίνα, Παλαιά Ρούματα, Κακόπετρος και Δρομόνερο) που συγκροτούν ένα Κύκλο φυσικής Διαδρομής με ιστορική, πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική συνέχεια.

Το Σχέδιο έχει στόχο την ανάδειξη του Πολιτισμού, της Παράδοσης, του Φυσικού Κάλλους, της Διατροφής και της Φιλοξενίας στην πιο αυθεντική τους μορφή.

Η διαδρομή περιλαμβάνει Μνημεία Πολιτισμού (Βυζαντινά, Ενετικά, Οθωμανικά, Σύγχρονα), Μνημεία Φυσικού Κάλλους (4 Φαράγγια, Μονοπάτια, Μνημειακά Δέντρα & Πάρκα), Σύγχρονους Φορείς Πολιτισμού (Πολιτιστικοί Σύλλογοι, Λαϊκή Βιβλιοθήκη, Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης), Παραγωγικά Κέντρα Τοπικών Προϊόντων (Οινοποιείο, Ελαιουργείο, Τυροκομείο, Εργαστήρι Μελιού) και Σημεία Διαμονής, Αναψυχής & Εστίασης.

Άμεσος στόχος του Σχεδίου είναι η παρουσίαση Δράσεων Συνεργασίας, Πολιτισμού και Ανάπτυξης σε κάθε χωριό που συμμετέχει στον «Κύκλο των Φαραγγιών».

Στο ξεκίνημα αυτής της συνεργασίας το «Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Ελαιουργείον» παρουσιάζει την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου την έκθεση Σύγχρονης Τέχνης «Γραφή & Ανάγνωση» στη «Λαϊκή Βιβλιοθήκη Παλαιών Ρουμάτων» στην οποία συμμετέχουν 36 διεθνείς εικαστικοί καλλιτέχνες και μια ποιήτρια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook