Τα πρόσφατα μέτρα εγγυώνται την επίτευξη των στόχων του ελληνικού προγράμματος και η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις της, διαμήνυσε ο Γιώργος Παπανδρέου στην τηλεδιάσκεψη που είχε με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Νικολά Σαρκοζί, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης.

Οι τρεις πλευρές συμφώνησαν πως η Ελλάδα είναι «αναπόσπαστο μέρος της Ευρωζώνης» και Μέρκελ και Σαρκοζί δήλωσαν πεπεισμένοι πως το μέλλον της χώρας είναι στο κοινό νόμισμα, όπως ανέφερε από την πλευρά της και η γαλλική προεδρία.

Βερολίνο και Παρίσι επέμειναν στη σημασία αυστηρής και αποτελεσματικής εφαρμογής του προγράμματος της τρόικας, σύμφωνα με τη γαλλική ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας πως είναι προϋπόθεση «για την καταβολή των επόμενων δόσεων».

Στην τηλεδιάσκεψη, που κράτησε περίπου 25 λεπτά, όλες οι πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη άμσης εφαρμογής της συμφωνίας της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής.

Τα πρόσθετα μέτρα που ανακοινώθηκαν, ανέφερε ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, «οδηγούν στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2011 και του 2012 και στη δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων, γιατί αυτό θα οχυρώσει την ελληνική οικονομία, θα ανακόψει τη διόγκωση του δημοσίου χρέους και θα ενισχύσει τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας».

Πριν την τηλεδιάσκεψη, ο Γ.Παπανδρέου συνομιλήσε επίσης με τον πρόεδρου των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ (SPD), το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στο γερμανικό Κοινοβούλιο.

Ο Ζ.Γκάμπριελ ανέφερε στον πρωθυπουργό πως το κόμμα θα ψηφίσει υπέρ της κύρωσης της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου στο Μπούντεσταγκ -η ψηφοφορία αναμένεται προς στο τέλος του Σεπτεμβρίου, και ήδη ορισμένοι βουλευτές που πρόσκεινται στον κυβερνητικό συνασπισμό έχουν δείξει πως σκοπεύουν να ψηφίσουν κατά.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook