To πρώτο βήμα για να προχωρήσει η σύσταση της ΑΕ για την διαχείριση των δημοτικών σφαγείων Χανίων και να εκπονηθεί η μελέτη εκσυγχρονισμού τους προκειμένου να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Αλ.Μπαλτατζής», έγινε χθες το απόγευμα, με την ψήφιση από το δημοτικό συμβούλιο της παραχώρησης του δημοτικού σφαγείου στην δημοτική επιχείρηση «Κύδων ΑΕ».

Η πρόταση της δημοτικής αρχής ψηφίστηκε από την παράταξη της πλειοψηφίας και από τις παρατάξεις των κ.κ.Βάμβουκα και Παπαντωνάκη, ενώ απείχαν οι παρατάξεις των κ.κ.Αρχοντάκη και Βιρβιδάκη.

Σημείο τριβής απετέλεσε το θέμα της μη συμμετοχής των κρεοπωλών στην ΑΕ η οποία θα συσταθεί και στην οποία θα συμμετέχουν με 80% οι κτηνοτρόφοι και με 20% η δημοτική «Κύδων ΑΕ».

Ο κ.Βάμβουκας ψήφισε θετικά μετά την αποδοχή της πρότασης η παραχώρηση να γίνει για 21 και όχι για 25 χρόνια και να γίνει προσπάθεια για την συμμετοχή και των κρεοπωλών.

Ο κ.Παπαντωνάκης ήταν ανεπιφύλακτα θετικός στην πρόταση της δημοτικής αρχής.

Οι παρατάξεις των κ.κ.Αρχοντάκη και Βιρβιδάκη απείχαν της ψηφοφορίας ζητώντας την παραχώρηση της χρήσης και όχι της κυριότητας των σφαγείων, την εκπόνηση οικονομοτεχνικής μελέτης και την συμμετοχή των κρεοπωλών.

Πάντως, μετά την ψήφιση της παραχώρησης των δημοτικών σφαγείων στην «Κύδων ΑΕ», ακολουθεί ένας αγώνας δρόμου προκειμένου να :

Εκπονηθεί η μελέτη των εργασιών εκσυγχρονισμού των σφαγείων έτσι ώστε να υποβληθεί εντός των επόμενων ενός – δύο μηνών η πρόταση χρηματοδότησης του έργου από το πρόγραμμα του υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλ.Μπαλτατζής».

Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση είναι απολύτως αναγκαία διαφορετικά το όλο εγχείρημα μάλλον θα «ναυαγήσει».

Σημείο αιχμής αποτελεί και η στάση που θα κρατήσει η Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής της Π.Ε.Χανίων για τις τροποποιήσεις που πρέπει να γίνουν ώστε τα σφαγεία να ανταποκρίνονται στους κανονισμούς της Ε.Ε.

Παράλληλα θα προχωρήσει και η σύσταση της Α.Ε. από τον Συνεταιρισμό των κτηνοτρόφων Χανίων και την «Κύδων ΑΕ» , η οποία ΑΕ θα αναλάβει και την λειτουργία των νέων σφαγείων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook