Την επαναξιολόγηση της βάσης υπολογισμού των Τιμολογίων Ρυθμιστικού Ελέγχου της ΔΕΗ μέχρι το τέλος του έτους εισηγήθηκε στο ΥΠΕΚΑ η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» η ΡΑΕ επισημαίνει στην εισήγησή της προς το ΥΠΕΚΑ  πως τα τιμολόγια που θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2011, αντανακλούν το χαμηλό κόστος παραγωγής, λόγω της υψηλής υδραυλικότητας και των χαμηλών τιμών των διεθνών τιμών των καυσίμων.

Ωστόσο, επειδή οι παράγοντες αυτοί μεταβάλλονται η Αρχή προτείνει να υπάρξειενδιάμεση αξιολόγηση  των τιμολογίων μέχρι το τέλος του έτους. Μάλιστα, στην περίπτωση που η τιμή του πετρελαίου ξεπεράσει τα 100 δολάρια το βαρέλι δεν θα πρέπει να αποκλειστεί μια προσαρμογή προς τα πάνω.

Η ΡΑΕ εισηγήθηκε στο ΥΠΕΚΑ πως από το 2013 και μετά τα τιμολόγια που θα ισχύουν για τους οικιακούς πελάτες θα πρέπει να μην διαφοροποιούνται σε κατηγορίες ανάλογα με την τετραμηνιαία κατανάλωση και τον τύπο παροχής, για τους πελάτες αγροτικής χρήσης θα πρέπει να προωθούνται τιμολόγια με ζωνικές χρεώσεις, θα πρέπει να καταργηθεί η διάκριση σε τιμολόγια βιομηχανικής και εμπορικής χρήσης, ενώ θα πρέπει να προωθηθεί η διάκριση τιμολογίων ανάλογα με το συντελεστή φορτίου του πελάτη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook