Η Ελλάδα πρέπει «να διανύσει το τμήμα του δρόμου που της αντιστοιχεί» για την αποκατάσταση των δημόσιων οικονομικών της, τόνισε την Πέμπτη η Γαλλίδα υπουργός Προϋπολογισμού Βαλερί Πεκρές, αναφερόμενη στην τηλεδιάσκεψη Μέρκελ - Σαρκοζί - Παπανδρέου.

Η τηλεδιάσκεψη ήταν «μια συνάντηση εκτίμησης της κατάστασης», είπε σε δηλώσεις της στο τηλεοπτικό δίκτυο LCI.

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και η καγκελάριος υπενθύμισαν την προσήλωσή τους στη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και την επιθυμία τους να σωθεί η Ελλάδα», σημείωσε η Γαλλίδα υπουργός και κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Πρέπει η Ελλάδα να διανύσει το τμήμα του δρόμου που της αντιστοιχεί», επισήμανε και προσέθεσε ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου «καθησύχασε τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ευρωζώνη για τη βούληση της κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου της Ελλάδας».

Η Βαλερί Πεκρές αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις «ιδιωτικοποιήσεις και τα ιδιαίτερα σκληρά μέτρα περιορισμού των δαπανών».

Η υπουργός Προϋπολογισμού όπως αναφέρεται στο in.gr,  ανακοίνωσε εξάλλου ότι «ένας αριθμός Γάλλων φοροτεχνικών και τελωνειακών θα βοηθήσουν την ελληνική κυβέρνηση να συγκροτήσει μια αξιόπιστη φορολογική αρχή».