Η Ελλάδα πρέπει «να διανύσει το τμήμα του δρόμου που της αντιστοιχεί» για την αποκατάσταση των δημόσιων οικονομικών της, τόνισε την Πέμπτη η Γαλλίδα υπουργός Προϋπολογισμού Βαλερί Πεκρές, αναφερόμενη στην τηλεδιάσκεψη Μέρκελ – Σαρκοζί – Παπανδρέου.

Η τηλεδιάσκεψη ήταν «μια συνάντηση εκτίμησης της κατάστασης», είπε σε δηλώσεις της στο τηλεοπτικό δίκτυο LCI.

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και η καγκελάριος υπενθύμισαν την προσήλωσή τους στη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και την επιθυμία τους να σωθεί η Ελλάδα», σημείωσε η Γαλλίδα υπουργός και κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Πρέπει η Ελλάδα να διανύσει το τμήμα του δρόμου που της αντιστοιχεί», επισήμανε και προσέθεσε ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου «καθησύχασε τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ευρωζώνη για τη βούληση της κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου της Ελλάδας».

Η Βαλερί Πεκρές αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις «ιδιωτικοποιήσεις και τα ιδιαίτερα σκληρά μέτρα περιορισμού των δαπανών».

Η υπουργός Προϋπολογισμού όπως αναφέρεται στο in.gr,  ανακοίνωσε εξάλλου ότι «ένας αριθμός Γάλλων φοροτεχνικών και τελωνειακών θα βοηθήσουν την ελληνική κυβέρνηση να συγκροτήσει μια αξιόπιστη φορολογική αρχή».  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook