Εξιχνιάστηκε σήμερα  ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη προανάκριση που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, απόπειρα κλοπής κοσμηματοπωλείου ιδιοκτησίας 49χρονης η οποία έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες της 8/4, στο Ρέθυμνο.

Ειδικότερα, κατά την διαδικασία αξιοποίησης πληροφοριών και στοιχείων της προανάκρισης, προέκυψε η συμμετοχή τεσσάρων Ρουμάνων ηλικίας, 24, 30, 32 και 28 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι με την μέθοδο του ριφιφί εισήλθαν στο κοσμηματοπωλείο, πλην όμως δεν πρόλαβαν να αφαιρέσουν τίποτα καθόσον αντιλήφθηκαν την παρουσία διερχόμενης περιπολίας Αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου και τράπηκαν σε φυγή, εγκαταλείποντας στον χώρο, ηλεκτρικά και οικοδομικά εργαλεία, τα οποία χρησιμοποίησαν για την είσοδό τους στο κατάστημα.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες τους, με την συνδρομή Αστυνομικών του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου, βρέθηκαν ηλεκτρικά εργαλεία τα οποία κατασχέθηκαν, διότι δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν την κατοχή τους.

Στις βιτρίνες και προσθήκες ανωτέρω καταστήματος υπήρχαν χρυσά κοσμήματα αξίας διακοσίων χιλιάδων (200.000) κατά δήλωση παθούσας ιδιοκτήτριας, ενώ προξένησαν φθορές ύψους επτακοσίων (700) ευρώ.

Δράστες δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης της αυτόφωρης διαδικασίας, ερευνάται όμως η συμμετοχή τους και σε άλλες ομοειδής πράξεις, στην Κρήτη.