Μικρής έκτασης πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 2:20 τα ξημερώματα μέσα στο κλειστό κολυμβητήριο Ακρωτηρίου η οποία μπορεί να κατασβέστηκε αμέσως απο την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων, αλλά προκαλεί πολλά ερωτηματικά για την τύχη του κολυμβητηρίου – \”φάντασμα\”.

Οι πυροσβέστες που μπήκαν στο κολυμβητήριο για να σβήσουν την φωτιά, είδα πως αυτή είχε εκδηλωθεί σε σκουπίδια και άλλα καλώδια τα οποία – κάποιοι – είχαν μαζέψει στην πισίνα.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τα συγκεκριμένα άτομα – πιθανότατα κλέφτες χαλκού – αφού μπήκαν μέσα στο αφύλακτο κτίριο (παραβιάζοντας την κεντρική πόρτα) προκειμένου να κλέψουν ότι μπορούσαν, ξήλωσαν καλώδια τα οποία συγκέντρωσαν στην άδεια πισίνα και έβαλαν την φωτιά για να τα κάψουν και να πάρουν τον χαλκό.

Το πρωί, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χανίων κ.Μανούσος Λιονάκης με στελέχη του δήμου που πήγαν στο κλειστό κολυμβητήριο, είδαν έκπληκτοι πως οι κλέφτες είχαν – στην κυριολεξία – διαλύσει όλες τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι ζημιές ανέρχονται σε περίπου 500.000 ευρώ, ενώ πρόκειται για ζημιές που σίγουρα δεν έγιναν σε μια νύκτα αλλά για χρονικό διάστημα αρκετών ημερών.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook