Ανασφάλιστες , είναι ουσιαστικά, οι οικογένειες των δημοσίων υπαλλήλων και στην Κρήτη καθώς ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου, δεν έχει οικογενειακά βιβλιάρια υγείας (!!!) με αποτέλεσμα όσοι πρέπει να εκδόσουν νέο βιβλιάριο, είτε για νεογνά, είτε γιατί τέλειωσαν οι σελίδες στα υπάρχοντα να μένουν …ξεκρέμαστοι.

Το αποτέλεσμα είναι να έχουν δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα με τα νεογνά τα οποία δεν μπορούν για παράδειγμα να εμβολιαστούν παρά μόνο εάν ο γονιός – ασφαλισμένος του ΟΠΑΔ – απευθυνθεί σε ιδιώτη γιατρό και πληρώσει κανονικά.

«Υπάρχει μια καθυστέρηση από την Αθήνα στον διαγωνισμό προκήρυξης για αυτά τα βιβλιάρια και δεν μας στέλνουν βιβλιάρια εδώ και πολύ καιρό»

είπε στο Flashnews.gr η προισταμένη του γραφείου Χανίων του ΟΠΑΔ κα Αργυρώ Αποστολάκη επισημαίνοντας πως

«τις επείγουσες περιπτώσεις, δηλαδή παιδιά που ήταν σε εντατικές και νεογέννητα, τις εξυπηρετήσαμε μέσω Ρεθύμνου, όπου υπήρχαν κάποια βιβλιάρια καθώς εκεί υπάρχουν λιγότεροι δημόσιοι υπάλληλοι.»

Όμως τώρα πλέον έχουν εξαντληθεί τα βιβλιάρια ασφάλισης των μελών των ασφαλισμένων του δημοσίου και σε Ρέθυμνο , Ηράκλειο και Λασίθι.

«Μέχρι να μας στείλει η Αθήνα βιβλιάρια, δεν μπορούν να βγούν βιβλιάρια για τα νέα μέλη των οικογενειών των ασφαλισμένων με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πάνε σε γιατρούς, εκτός από τα Νοσοκομεία»  τόνισε η κα Αποστολάκη.

Ανάλογο πρόβλημα υπάρχει σε ολόκληρη την χώρα καθώς έχει καθυστερήσει ο σχετικός διαγωνισμός του ΟΠΑΔ με αποτέλεσμα να εξυπηρετούνται ουσιαστικά μόνο τα επείγοντα περιστατικά, ενώ σε όλες τις άλλες περιπτώσεις οι ασφαλισμένοι του δημοσίου είναι υποχρεωμένοι να βάζουν το χέρι βαθειά στην ήδη ελλειμματική τσέπη τους.

(φωτο αρχείου)

Flashnews

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook