Έτοιμη να εμποδίσει την φοροεισπρακτική επιδρομή της κυβέρνησης μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ δηλώνει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Τι μέτρα θα πάρει;

Σε σημερινή συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος είπε ότι δεν θα επιτρέψουν να γίνει η ΔΕΗ φοροεισπράκτορας της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα είπε πως έχουν καταρτίσει τρεις τρόπους για να εμποδίσουν την κυβέρνηση να εισπράξει το χαράτσι αυτό.

“Θα προσπαθήσουμε να εμποδίσουμε με κάθε τρόπο την μηχανογραφική επεξεργασία, έκδοση και αποστολή του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ. Εάν δεν τα καταφέρουμε τότε θα προσπαθήσουμε να εμποδίσουμε την έκδοση των εντολών για διακοπές του ρεύματος. Αν πάλι ούτε αυτό πετύχει τότε θα πάμε αυτοπροσώπως στα σπίτια των ανέργων, των χαμηλά αμοιβόμενων και συνταξιούχων και θα εμποδίζουμε την εκτέλεση της εντολής για διακοπή ρεύματος”.

Ο κ. Φωτόπουλος είπε επίσης ότι έχουν προσφύγει σε νομικούς και συνταγματολόγους για να βρουν λύσεις τι οποίες θα δώσουν στους πολίτες αλλά και για να αποδείξουν ότι αυτή η κίνηση της κυβέρνησης είναι παράνομη.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ έχουν αυξηθεί κατά πολύ αυτοί που δεν έχουν τα χρήματα να πληρώνουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ από τις απανωτές αυξήσεις που γίνονται.

Συγκεκριμένα μέχρι τον Αύγουστο του 2010 εκδόθηκαν εντολές διακοπής ρεύματος 733,219. Από αυτές εκτελέστηκαν οι 164,597. Έγιναν επανασυνδέσεις 107,676 που σημαίνει ότι περίπου 57.000 δεν έκαναν επανασύνδεση.

Μέσα σε ένα χρόνο όμως αυτοί οι αριθμοί αυξηθηκαν. Συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2011 εκδόθηκαν 909,782 χιλιάδες εντολές διακοπής ρεύματος. Από αυτές εκτελέστηκαν 174,926 και επανασυνδέθηκαν 114,582. Αυτό σημαίνει ότι δεν έκαναν επανασύνδεση 60,344 νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Τέλος ο κ.Φωτόπουλος είπε ότι τα έσοδα από τους λογαριασμούς μειώθηκαν κατά 278 εκατομμύρια ευρώ περίπου 60% κάτω.

Το μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός μιλώντας στο Νewsit, εκτιμά ότι η αλλεπάλληλη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας εγείρει Συνταγματικό ζήτημα.

 Όπως εξήγησε ο κ. Βερβεσός η υπέρμετρη φορολόγηση του ακινήτου με την μορφή του τέλους, του ΦΑΠ, του ΦΜΑΠ και τώρα αυτού του ειδικού τέλους προφανώς παραβιάζουν το άρθρο 17 του Συντάγματος σύμφωνα με το οποίο το κράτος προστατεύει την ιδιοκτησία.

Επίσης ανέφερε ότι μετά τη δημοσιοποίηση του νόμου θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο σχέδιο προσφυγής και κάλεσε τους καταναλωτές να προσφύγουν μαζικά κατά του τέλους. Παράλληλα, κάλεσε όλους τους δικηγορικούς συλλόγους να κινητοποιηθούν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

(newsit.gr)