Με την έναρξη του νέου σχολικού έτους, ο Δήμος Αρχανών – Αστερουσίων κάλεσε σε συνάντηση τη Πέμπτη 15/9/2011, τους Διευθυντές των Σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου.

Στη συνάντηση παρεβρέθησαν επίσης οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, επικεφαλείς και εκπρόσωποι των Παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου και ο Διευθυντής Δ/θμιας Εκπαίδευσης, κος. Γεώργιος Μανουσάκης.

Πέρα από την εθιμοτυπική διάσταση, ο ουσιαστικός και ειλικρινής διάλογος με την Εκπαιδευτική Κοινότητα δεν περιορίστηκε στις αναφορές των υπαρκτών προβλημάτων της καθημερινότητας που αντιμετωπίζει η εκπαιδευτική διαδικασία.

Η κατάσταση στα θέματα ετοιμότητας των υποδομών σε τεχνικό επίπεδο θεωρήθηκε από όλες τις πλευρές ικανοποιητική και μάλλον απρόσμενα θετική για τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία που αντιμετωπίζουμε.

Ο Δήμος Αρχανών- Αστερουσίων επιθυμεί να συμβάλλει επικουρικά με προτάσεις, συνεργασίες και δράσεις σε πιλοτικές εφαρμογές πολιτικών που εγγυώνται ποιοτικές υπηρεσίες στους νέους μας, σεβόμενος απόλυτα το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων.

Εκφράζει την ιδιαίτερη ικανοποίηση του για τη στάση κυρίως των εκπαιδευτικών και για τη πρόθεσή τους, να αναζητηθούν από κοινού τρόποι βελτίωσης των συνθηκών για τη παροχή του εκπαιδευτικού έργου. Επίσης για τη συμμετοχή της σχολικής κοινότητας σε δραστηριότητες στο τομέα του πολιτισμού και του περιβάλλοντος που ο Δήμος υλοποιεί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook