Η εργασιακή εφεδρεία θα ισχύσει στον ενιαίο φορέα «Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό – ΔΗΜΗΤΡΑ», με τους κανόνες, τους όρους και τις προϋποθέσεις, που έχει θέσει το υπουργείο Οικονομικών και η Κυβερνητική Επιτροπή. Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διαβεβαίωσε, μετά από συνάντηση με τους εκπροσώπους των συλλόγων εργαζομένων των υπό συγχώνευση εποπτευόμενων οργανισμών, ότι δεν θα ισχύσει το 10% σε καθένα οργανισμό ξεχωριστά.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Δριβελέγκας συναντήθηκε με εκπροσώπους των συλλόγων εργαζομένων των υπό συγχώνευση εποπτευόμενων οργανισμών του ΥΠΑΑΤ (ΕΘΙΑΓΕ, ΟΠΕΓΕΠ, ΟΓΕΕΚΑ – ΔΗΜΗΤΡΑ και ΕΛΟΓΑΚ) στον ενιαίο οργανισμό «ΔΗΜΗΤΡΑ».

Ο κ. Δριβελέγκας διευκρίνισε ότι δεν θα ισχύσει το 10% σε καθένα οργανισμό ξεχωριστά και τόνισε ότι άμεσα, δηλαδή όταν τοποθετηθεί το καινούργιο διοικητικό συμβούλιο, θα κάνει την πρότασή του για την εργασιακή εφεδρεία στο 10% του συνόλου των εργαζομένων στον ενιαίο οργανισμό «ΔΗΜΗΤΡΑ».

«Επιδίωξη του υπουργείου», τόνισε, «είναι η στήριξη των προσπαθειών αυτών των οργανισμών, μέσα από την ενιαία διοίκησή του, για να προάγει το έργο τους προς όφελος του αγρότη και με πρωτοβουλίες (νομοθετικές και άμεσες) να προωθήσει τη μόνη παραγωγική διαδικασία, που είναι η αγροτική παραγωγή, τομέας που διαθέτει τις δυνατότητες να φέρει άμεσα ανάπτυξη στη χώρα».

Επίσης, ο υφυπουργός ανέφερε ότι κάθε οργανισμός θα κάνει τη δουλειά, που έκανε.

«Η διαφορά θα είναι ότι θα υπάρχει ένα διοικητικό συμβούλιο και θα υπάρχει συντονισμός των ενεργειών προς όφελος του αγρότη. Δηλαδή, μία έρευνα, που έχει κάνει το ΕΘΙΑΓΕ, θα πρέπει να μεταδοθεί στον τελικό δικαιούχο, που θα είναι ο αγρότης. Θα γίνει μέσα από τον οργανισμό \”ΔΗΜΗΤΡΑ\”. Επιπλέον, θα πρέπει να υπάρχει μία πιστοποίηση από τον ΟΠΕΓΕΠ και πρέπει βεβαίως να υπάρχει και ο έλεγχος από τον ΕΛΟΓΑΚ» υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των εργασιακών σχέσεων, ο κ. Δριβελέγκας δήλωσε τα εξής: «Σήμερα, είχα συνάντηση με τους εργαζόμενους. Εμείς έχουμε πει και έχει γίνει παρανόηση από κάποια τηλεοπτικά κανάλια ότι προβλέπονταν από τον οργανισμό 2.880 θέσεις εργασίας.

» Αυτή τη στιγμή, υπηρετούν συνολικά στους τέσσερις οργανισμούς γύρω στα 770 άτομα. Στην πλήρη ανάπτυξη του νέου ενιαίου οργανισμού \”ΔΗΜΗΤΡΑ\”, δηλαδή, σε βάθος χρόνου, θα χρειάζονταν 1.000 άτομα.

Αυτό έχουμε πει, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο in.gr, και κάποιοι αναφέρουν ότι στην περίπτωση αυτή, δεν θα ισχύσει η εργασιακή εφεδρεία και ότι θα προτείνουμε να προσληφθούν άλλα 300 άτομα. Δεν είπαμε κάτι τέτοιο».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook