Πάλι κοιμήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Τσεχίας, Κάρελ Σβάρτσενμπεργκ. Γνωστός για την... υπνηλία που τον πιάνει κατά τις επίσημες συσκέψεις, φέρεται να "τον έκλεψε λίγο"  κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου με αντικείμενο την ασφάλεια στα Βαλκάνια.

Την πληροφορία αυτή μετέδωσαν τσεχικά και σλοβακικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα τη σερβική εφημερίδα Κουρίρ, η οποία χαρακτήρισε "σκάνδαλο" τον... υπνάκο του υπουργού.

Ο Σβάρτσενμπεργκ λέγεται ότι κοιμήθηκε επί τουλάχιστον μισή ώρα κατά τη διάρκεια της συνόδου αυτής που έγινε στο Βελιγράδι.

Η τσεχική εφημερίδα MF σημείωσε ότι ο υπουργός συχνά κοιμάται κατά τις συνεδριάσεις της Βουλής αλλά και σε άλλες περιπτώσεις και μάλιστα δεν το κρύβει. "Αν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στην αίθουσα και μειώνεται το οξυγόνο και επιπλέον τα δυνατά φώτα με αναγκάζουν να κλείσω τα μάτια μου, τότε δεν μπορώ ν' αντισταθώ" στον ύπνο, φέρεται να δήλωσε ο ίδιος ο Σβάρτσενμπεργκ στην εφημερίδα.

"Προσέχω πάντως να μη χάσω τίποτα σημαντικό. Δυστυχώς, αυτό δεν συμβαίνει πάντα, μερικές φορές χάνω τη γενική εικόνα", πρόσθεσε.

http://img.protothema.gr/0729B23C8AE369F00C314D868E0BC7CB.jpg