Το σχέδιό του για την Οικονομία ανακοίνωσε από τη ΔΕΘ ο πρόεδρος της ΝΔ, κ.Αντώνης Σαμαράς, με αιχμή του δόρατος τις μειώσεις φόρων (ώστε να μπορούν να εισπραχθούν) και στόχο την συνολική επανεκκίνηση της Οικονομίας.

Το σχέδιο σύμφωνα με το protothema.gr, που προτείνει η αξιωματική αντιπολίτευση προβλέπει άμεση και δραστική μείωση φορολογικών συντελεστών προβλέπει: συντελεστή φορολόγησης κερδών 15% για όλες τις επιχειρήσεις, καθώς και στα μερίσματα.

η υψηλή κλίμακα στο φόρο εισοδήματος να μειωθεί από το 45% άμεσα στο 40% και σε 30% μέσα σε 3-4 χρόνια, με λιγότερα κλιμάκια.

ο υψηλός συντελεστής ΦΠΑ από το 23% να επιστρέψει στο 19%, από το 13% στο 9% και 4,5% για τουρισμό.

να μειωθεί και ο ΦΠΑ σε οικοδομές και κατοικία. Το ίδιο και ο φόρος μεταβίβασης ακινήτων.

να μειωθούν οι εργοδοτικές εισφορές κατά 25%, αλλά και δρακόντειες ποινές για μαύρη εργασία, προκειμένου να εξισορροπηθούν οι απώλειες για τα ασφαλιστικά ταμεία.

το «αφορολόγητο» να επιστρέψει στις 12 χιλιάδες ευρώ.

αφαίρεση σε δύο χρόνια του επιπλέον συντελεστή στα καύσιμα.

μείωση των φόρων υπέρ τρίτων έως οριστική  εξάλειψή τους.

 λογικά «τεκμήρια» πολυτελούς διαβίωσης

 να καταργηθούν κάποιες φοροαπαλλαγές.

 γενικότερη μεταρρύθμιση φορολογικού συστήματος.

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι  πρέπει να προχωρήσουμε στη θέσπιση ενός σταθερού πιο απλού και λιγότερου γραφειοκρατικού συστήματος που χτυπάει τη φοροδιαφυγή.

«Προσέξτε» τόνισε: «θα απλοποιήσουμε τη φορολογική νομοθεσία. Σε διακόσιες σελίδες θα υπάρχουν κωδικοποιημένα τα πάντα! Και θα μένουν σταθερά. Σήμερα βρίσκονται σκόρπιες οι σχετικές διατάξεις, σε χιλιάδες σελίδες γραφειοκρατίας. Και αλλάζουν συνεχώς. Αυτό θα σταματήσει»…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook