Όπως υποστηρίζει ο γνωστός οικονομολόγος, Νουριέλ Ρουμπινί και εκ των συνομιλητών του πρωθυπουργού, \”για να αποδράσει η Ελλάδα, πρέπει να αρχίσει τώρα μία ομαλή αναδιάρθρωση χρέους, να βγει από την Ευρωζώνη και να επιστρέψει στη δραχμή\”.

\”Η Ελλάδα έχει κολλήσει σε ένα φαύλο κύκλο αναξιόχρεου, χαμηλής ανταγωνιστικότητας και όλο και βαθύτερης διαρκούς ύφεσης, ενώ το χρέος επιδεινώνεται από τη δρακόντεια δημοσιονομική λιτότητα\”, σημειώνει.

Τονίζει επίσης, ότι η συμφωνία ανταλλαγής ομολόγων προσφέρει πολύ λιγότερη ελάφρυνση χρέους από όση χρειάζεται η Ελλάδα, σχεδόν μηδενική αν συνυπολογιστούν τα κίνητρα προς τους πιστωτές, ενώ συστήνει απόρριψη αυτής της συμφωνίας και επαναδιαπραγμάτευσή της υπό την απειλή της πτώχευσης.

\”Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα δεν μπορεί να επιστρέψει στην ανάπτυξη χωρίς αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητάς της και αυτό προϋποθέτει \”πραγματική υποτίμηση του νομίσματός της\”, δηλαδή επιστροφή στη δραχμή.

Παραδέχεται ότι αυτή η διαδικασία θα ήταν τραυματική και συστήνει τη \”δραχμοποίηση\” των χρεών σε ευρώ. Όσον αφορά τις απώλειες των ευρωπαϊκών τραπεζών, πιστεύει ότι θα μπορούσαν να απορροφηθούν με την αναγκαία ενίσχυση της κεφαλαιακής τους βάσης.

Κομισιόν: Δε ζητάμε νέα μέτρα από την Ελλάδα

\”Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ζητάει από την Ελλάδα να λάβει νέα μέτρα λιτότητας, πέραν όσων έχει ήδη συμφωνήσει με την ΕΕ και το ΔΝΤ\”, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Αμαντέου Αλταφάζ.

\”Δεν ζητάμε περισσότερα από όσα έχουν ήδη συμφωνηθεί στο πρόγραμμα για την Ελλάδα\”, είπε ο Αλταφάζ κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο news247.gr, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν νέα μέτρα λιτότητας στο τραπέζι. \”Αυτό που βρίσκεται στο τραπέζι είναι η πλήρης συμμόρφωση με τους συμφωνηθέντες στόχους\”, είπε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook