Το μεγάλο… μπαμ που ετοιμάζει ο Πλατανιάς και σας είχαμε προϊδεάσει από τις 14 Σεπτεμβρίου (Πλατανιάς: Ετοιμάζει μεγάλο… μπαμ ) ακούει στο όνομα… Βασίλης Σκούρτης! Ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής, που έχει μεγαλώσει στα Χανιά και αποτελεί προϊόν της Ακαδημίας των Νέων Χανίων, έχει μείνει ελεύθερος από τον Πανιώνιο και αναζητάει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Το προηγούμενο διάστημα έκανε προπονήσεις με την Αϊντχόφεν στην Ολλανδία, ενώ δημοσιεύματα τον έφερναν στο στόχαστρο του ΟΦΗ για να συμπληρώσει τις θέσεις στην επίθεση.
Σύμφωνα, όμως, με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του Flashnews.gr ο 19χρονος επιθετικός έχει έρθει σε συμφωνία με την διοίκηση του Πλατανιά για να συνεχίσει την καριέρα του στους \”ερυθρόλευκους\” και να \”επαναπατριστεί\” στα Χανιά. Η βάση πάνω στην οποία έγινε η συμφωνία είναι να συμμετέχει η χανιώτικη ομάδα στο πρωτάθλημα της Football League.
Οπότε σύντομα θα ξέρουμε και το που θα αγωνίζεται το συγκρότημα του Ανδρέα Παντζιαρά τη νέα αγωνιστική περίοδο αλλά και το αν πάρει \”σάρκα και οστά\” αυτή η σπουδαία μεταγραφή που σίγουρα θα προκαλέσει αίσθηση.

Ο Σκούρτης είναι γεννημένος στις 27 Φεβρουαρίου 1992 στα Χανιά και είναι ομογενής από την Αλβανία. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Ακαδημία Ποδοσφαίρου του Π.Σ.Ν. Χανιά, όπου γρήγορα ξεχώρισε για το ταλέντο του.
Το 2006 βρέθηκε στην Ολλανδία για λογαριασμό των Νέων του Αγιάξ και τρία χρόνια μετά υπήρξε η επιστροφή στην Ελλάδα και η μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Στην Κ21 των \”ερυθρολεύκων\” ήταν ο παίκτης που ξεχώριζε και το βαρύ… πυροβολικό, που \”φόρτωνε\” τις αντίπαλες άμυνες με πολλά γκολ. Αν και ήταν σε συζητήσεις για να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με την πειραιώτικη ΠΑΕ τελικά δεν επήλθε συμφωνία κι έτσι αποφάσισε να ξενιτευτεί ξανά και να \”παλέψει\” για ένα συμβόλαιο στη Λάτσιο.
Βρέθηκε κάποιους μήνες στην Ιταλία και την ομάδα Νέων των \”Λατσιάλι\”, μέχρι που ο Πανιώνιος τον έκανε πάλι \”κάτοικο\” Αθήνας το καλοκαίρι του 2010 και του πρόσφερε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Από τον Ιανουάριο του 2011 αγωνιζόταν δανεικός στον Θρασύβουλο έως το τέλος της σεζόν, ενώ το καλοκαίρι \”χώρισαν\” οι δρόμοι του με τον ιστορικό σύλλογο της Νέας Σμύρνης.
Είναι διεθνής με τις εθνικές ομάδες της Αλβανίας Κ21 και Κ19.

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook