Στην παραδοχή ότι η Τρόικα ζητά απολύσεις μόνιμου και αορίστου χρόνου προσωπικού προχώρησε το βράδυ της Τρίτης ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κύριος Δημήτρης Ρέππας.

Ο κύριος Ρέππας  σύμφωνα με το protothema.gr,  ενημερώνοντας τους Βουλευτές που συμμετέχουν στον αρμόδιο ΚΤΕ είπε πως μέχρι το 2015 οι δημόσιοι υπάλληλοι σε στενό  ευρύτερο δημόσιο τομέα θα πρέπει να έχουν μειωθεί κατά διακόσιες χιλιάδες.

Η μείωση θα επιτευχθεί μέσω εφεδρείας, συνταξιοδότησης και απόλυσης. Στον ΚΤΕ έγινε συζήτηση για τα συνταγματικά κολλήματα που θα έχουν αποφάσεις απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων ωστόσο όπως ειπώθηκε αυτό θα μπορούσε να γίνει με καταργήσεις οργανικών θέσεων.

Ο κύριος Ρέππας τόνισε πως σε μια τέτοια περίπτωση θα αξιολογηθεί το σύνολο του προσωπικού που εργάζεται στις καταργούμενες υπηρεσίες.

Οι βουλευτές που συμμετείχαν ξεκαθάρισαν πως μια τέτοια απόφαση δεν μπορεί να τη «σηκώσει» η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Αρκετοί εξ αυτών επισήμαναν πως η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει επιπλέον ανεργία. Πρότειναν τη μεγαλύτερη μείωση των δημοσίων δαπανών και συγκεκριμένα περισσότερες περικοπές στους μισθούς.

Ο κύριος Ρέππας απάντησε και στις καταγγελίες της ΝΔ περί προσλήψεων της κυβέρνησης στο δημόσιο. Είπε πως έγιναν οκτώ χιλιάδες προσλήψεις τακτικού προσωπικού στους τομείς της Υγείας, του Δικαστικού Σώματος και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Πρόσθεσε επίσης ότι υπήρξε δραστική μείωση των συμβάσεων έργου και παρουσίασε στοιχεία εκατοντάδων χιλιάδων προσλήψεων που έκανε η κυβέρνηση Καραμανλή κατά την πενταετία 2004-2009.