Τρία χρόνια αφότου παρουσίασε το Nano ως «το φθηνότερο αυτοκίνητο στον κόσμο», ο Ρατάν Τάτα, ο πρόεδρος του δεύτερου μεγαλύτερου βιομηχανικού ομίλου της Ινδίας, παρουσίασε αυτό που μπορεί να είναι το ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο: το GoldPlus Nano, το οποίο είναι καλυμμένο με 80 κιλά χρυσού 22 καρατίων, 15 κιλά ασήμι και 10.000 ημιπολύτιμους λίθους.

Το μοντέλο είναι φυσικά μοναδικό, καθώς έχει κατασκευαστεί μόνο για διαφημιστικούς λόγους, και θα περιοδεύσει σε κοσμηματοπωλεία του ομίλου Tata σε όλη την Ινδία.

Το Nano, που πωλείται έναντι περίπου 2.500 δολαρίων, μεταμορφώθηκε έτσι σε «χρυσή άμαξα του παραμυθιού». Η αξία του, με βάση την τρέχουσα τιμή του χρυσού, υπολογίζεται σε 4,68 εκατομμύρια δολάρια. Η μετατροπή του υπογραμμίζει τα παράδοξα μιας από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες του κόσμου, όπου δισεκατομμυριούχοι ζουν δίπλα σε πάμπτωχους Ινδούς.

Πτώση των πωλήσεων. Το αρχικό Nano, που όταν παρουσιάστηκε το 2008 είχε λίστα αναμονής 100.000 πελατών και στόχο μια αναδυόμενη μεσαία τάξη, είδε τις πωλήσεις του να πέφτουν κατακόρυφα. Τον Αύγουστο, ο όμιλος προχώρησε στην αποστολή μόλις 1.202 οχημάτων στις εκθέσεις αυτοκινήτων, σημειώνοντας πτώση κατά 88% από τα 10.012 οχήματα που είχε στείλει τον Απρίλιο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook