Ολοκληρώνεται η μελέτη ανάπλασης της πλατείας της Τυλίσου και των γύρω δρόμων που οδηγούν στον Ι. Ν. Αγ. Νικολάου, καθώς και του δρόμου που ξεκινάει από την αρχή του οικισμού, περνάει από την πλατεία, διασχίζει το χωριό και ξανασυναντά τον κεντρικό άξονα. Πρόκειται για μια μελέτη που η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου σκοπεύει να την εντάξει προς χρηματοδότηση στα προγράμματα ΟΠΑΑΧ.

Σε συνάντηση κοινωνικής διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ στην πλατεία της Τυλίσου με τη συμμετοχή πολλών κατοίκων, ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης παρουσίασε τις προτάσεις της δημοτικής αρχής και αντηλλάγησαν απόψεις πάνω σε αυτές. Παράλληλα συζητήθηκε και η κίνηση του δήμου να αγοράσει ένα παλιό ακίνητο με σκοπό να αναδείξει τον Ι. Ν. του Σωτήρα, ενός Ναού – ιστορικού μνημείου, που βρίσκεται στην πλατεία.

Κλείνοντας τη συνάντηση, ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, ευχαρίστησε δημόσια όλους τους κατοίκους που συμφώνησαν και συνέβαλλαν με την παραχώρηση γης, στη διάνοιξη του δρόμου που οδηγεί προς τον αρχαιολογικό χώρο της Τυλίσου. Μια διάνοιξη που επιτρέπει πλέον την ασφαλή και άνετη πρόσβαση των τουριστικών λεωφορείων προς το χώρο, αλλά και την στάθμευσή τους στο παρκινγκ που θα κατασκευάσει ο δήμος, αναβαθμίζοντας έτσι αισθητά τον αρχαιολογικό χώρο.