Οι γιατροί όλης της χώρας αντεπιτίθενται στις κινήσεις της κυβέρνησης, καθώς εκτός από τις απεργιακές κινητοποιήσεις στρέφονται δικαστικά κατά της πολιτικής ηγεσίας των υπουργείων Υγείας, Εργασίας και της διοίκησης του ΙΚΑ, αμφισβητώντας τη νομιμότητα της απόφασης να παραπέμπουν τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ σε γιατρούς συμβεβλημένους με άλλα ταμεία.

Ταυτόχρονα, οι γιατροί της Αθήνας προσφεύγουν στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και την Εισαγγελία Αθηνών, χαρακτηρίζοντας παράνομη και καταχρηστική την ανάρτηση, στην ιστοσελίδα και τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ, των ονομάτων ιδιωτών γιατρών που αποδέχονται να εξυπηρετούν ασφαλισμένους του ΙΚΑ.

Αφορμή του εξώδικου που απέστειλε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη, τη Γ.Γ Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αθηνά Δρέττα και τον διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο, αποτέλεσε εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, η οποία προβλέπει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων του ΙΚΑ από συμβεβλημένους γιατρούς του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) και του ταμείου των ελεύθερων επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).

Εξάλλου, οι γιατροί μέσω των συλλόγων τους, είχαν προϊδεάσει για την τακτική της αντεπίθεσης, όταν αποτίμησαν τη συγκεκριμένη εγκύκλιο ως προσπάθεια της κυβέρνησης να ενεργοποιήσει ένα απεργοσπαστικό μηχανισμό.

Πάντως η Γ.Γ Κοινωνικής Ασφάλισης σημειώνει με νόημα πως οι όποιες αντιδράσεις αφορούν μόνο την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συντεχνιών, αφού η πλειοψηφία των γιατρών του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ στην Αττική ανταποκρίθηκαν στην εγκύκλιο του υπουργείου.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook