Η ανακοίνωση του Λευτέρη Αυγενάκη με αφορμή τα νέα επίπονα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης λέγοντας χαρακτηρίστηκα πως «σφίγγουν και άλλο το ζωνάρι».

Η Ανακοίνωση:

«Τα νέα, πρόσθετα, επίπονα οικονομικά μέτρα κατά δικαίων και αδίκων, που ανακοίνωσε γραπτώς η κυβέρνηση, «σφίγγουν και άλλο το ζωνάρι» και επιβαρύνουν ξανά, οριζόντια, τους ήδη εξουθενωμένους οικονομικά Έλληνες πολίτες. Για μια ακόμη φορά, λαμβάνονται μέτρα με κινήσεις πανικού και με αποφάσεις χωρίς στρατηγική, χωρίς κανένα στόχο και σχέδιο.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι κ. Βενιζέλος και Παπανδρέου, δεν πείθουν πλέον κανέναν πολίτη ότι είναι σε θέση να κυβερνήσουν και ότι έχουν την αξιοπιστία να κάνουν όλα όσα είναι απαραίτητα για την έξοδο της χώρας από τη βαθιά κρίση.

Η Δημοκρατική Συμμαχία υπογραμμίζει εκ νέου ότι μετά από τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις το πολιτικό δίλημμα που τίθεται στη χώρα είναι πάρα πολύ σαφές. Ή θα υπάρξει άμεσα συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων της χώρας για Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας ή θα έχουμε εκλογές και ο Λαός θα εκφραστεί, ώστε να δώσει ισχυρή εντολή και ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση σε όλα τα φιλοευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα της χώρας, για να συνεργαστούμε και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας.»