Επιστολή στους Συλλόγους Γονένων και Κηδεμόνων των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων απέστειλε ο Δήμαρχος Ρούσσος Κυπριωτάκης, με αφορμή την έλλειψη συνοδών για τα σχολικά λεωφορεία που μεταφέρουν τους μαθητές.

Στην επιστολή ο κ. Κυπριωτάκης αναφέρει:

Αγαπητοί Γονείς,
Θεωρώ την αδυναμία κάλυψης των θέσεων σχολικών συνοδών, το σοβαρότερο πρόβλημα που αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει ο Δήμος Αρχανών Αστερουσίων. Το θέμα της ασφάλειας στη μετακίνηση των μαθητών δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού σε κανέναν.

Ως Δήμαρχος δε δικαιούμαι να επικαλεστώ τη πραγματική ευθύνη που έχει το Ελληνικό Κράτος και να σφυρίζω αδιάφορα. Όπως γνωρίζετε, οι συνοδοί μαθητών κατά τα προηγούμενα έτη, ήταν εργαζόμενοι στα προγράμματα Μερικής Απασχόλησης. Προγράμματα που δεν ανανεώθηκαν, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει η γνωστή απαγόρευση προσλήψεων. Φυσικά αυτό που παρέμεινε είναι η ίδια η ανάγκη που πρέπει να καλυφθεί.

Σας απευθύνω έκκληση να βοηθήσετε στην ασφαλή μεταφορά των παιδιών μας στις σχολικές μονάδες. Τα χρονικά περιθώρια και οι κινήσεις για την επίλυση του θέματος των σχολικών συνοδών τελειώνουν.
Η εθελοντική ανταπόκρισή σας αποτελεί τη μοναδική, άμεση δυνατότητα να προσφέρουμε ασφάλεια στα παιδιά μας.

Σε καιρούς που δοκιμάζονται τα όρια αντοχής ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας, η ένδειξη κοινωνικής αλληλεγγύης και η εθελοντική προσφορά δεν είναι πολυτέλεια αλλά πραγματική ανάγκη.
Πιστεύω ότι θα δώσουμε αυτό το μήνυμα στα ίδια τα παιδιά μας με τη δική μας συμμετοχή.

Εφόσον συμμερίζεστε από την πλευρά σας αυτή την αναγκαιότητα και προκειμένου να αντιμετωπίσουμε οργανωμένα και αποτελεσματικά το πρόβλημα, σας παρακαλώ θερμά να συγκαλέσετε άμεσα έκτακτο συμβούλιο ώστε να έρθετε σε διαβούλευση με τους γονείς και να προκύψουν λίστες εθελοντών τις οποίες θα κοινοποιήσετε στο Δήμο το αργότερο ως την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011.

Για την κατάθεση των ονομάτων και για πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ.: 2813- 401 123, 2813- 401159, 2813-401 175

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων
Ο Δήμαρχος
Αρχανών- Αστερουσίων

Ρούσσος Εμμ. Κυπριωτάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook