Προτάσεις για επιβολή αυστηρών κυρώσεων στους εργοδότες που μισθώνουν παράνομους μετανάστες κατατέθηκαν μεταξύ άλλων στη σύσκεψη για την λαθρομετανάστευση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή υπό τον Πρωθυπουργό.

Επί τάπητος τέθηκε ακόμη η πρόταση «ελαστικοποίησης» του πλαφόν για τη συγκέντρωση των απαραίτητων ενσήμων, καθώς με το σημερινό καθεστώς πολλοί μετανάστες πιθανώς εκπίπτουν οριακά της νομιμότητας.

Πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι επίσης η ακριβής καταμέτρηση των λαθρομεταναστών, με συγκεκριμένο πλαίσιο εξέτασης και κατηγοριοποίησής τους. Θα αξιολογηθούν και οι περιπτώσεις μεταναστών που βρίσκονται «σε καθεστώς ανοχής», δεδομένου του γεγονότος ότι υπάρχουν πρεσβείες που δεν βοηθούν στην αποτύπωση της κατάστασης των συγκεκριμένων ομάδων.

Αναφορικά με την επαναπροώθηση μεταναστών στις χώρες προέλευσής τους, η απόφαση της κυβέρνησης είναι να εφαρμοστεί ο νόμος. Σχετικά με τους μετανάστες που φιλοξενούνται αυτές τις ημέρες στο κτήριο της οδού Πατησίων, έπεσε ξανά στο τραπέζι η πρόταση να εξετασθούν κατά περίπτωση και ατομικά.

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook