Διαστάσεις μάστιγας παίρνει η πρωτοφανής έξαρση της παιδικής εγκληματικότητας σε ολόκληρη τη χώρα! Δεν περνάει μέρα που να μην εμπλακούν ανήλικα Ελληνόπουλα σε παρανομίες όλων των ειδών και, δυστυχώς, τα κρούσματα γίνονται καθημερινά όλα και περισσότερα…

Τρεις ανήλικοι 15, 16 και 17 χρόνων ήταν μεταξύ των δραστών της κλοπής από ένα εργοστάσιο στο Χρυσοχώρι Καβάλας, που είχε γίνει στις 30 Αυγούστου! Μαζί με μια 32χρονη γυναίκα και τρεις άνδρες ηλικίας 29, 32 και 47 χρόνων είχαν αρπάξει τότε μεγάλη ποσότητα μεταλλικών σωλήνων και καλωδίων χαλκού, τα οποία πούλησαν σε χυτήρια. Στα σπίτια των δραστών, που είναι όλοι Έλληνες, βρέθηκαν κόφτες, λοστοί και σιδεροπρίονα. Όμως, δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και η δικογραφία διαβιβάστηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

Στο Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας, ένας 14χρονος μαζί με ένα 17χρονο φίλο του έστησαν ολόκληρη… παράσταση για να κλέψουν την τσάντα μιας 65χρονης οδηγού! Όταν εκείνη τους είδε να συμπλέκονται στη μέση του δρόμου, έκοψε ταχύτητα για να δει τι συμβαίνει. Τότε, ο 14χρονος άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού και άρπαξε την τσάντα της που περιείχε 1.400 ευρώ! Ωστόσο, δεν κατάφερε να ξεφύγει και συνελήφθη αργότερα από αστυνομικούς οι οποίοι βρήκαν μόνο 150 ευρώ από τα κλεμμένα χρήματα και τα προσωπικά αντικείμενα της γυναίκας που οι δράστες είχαν κρύψει σε ένα αγρόκτημα. Ο «άγουρος» κακοποιός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου, ενώ ο συνεργός του αναζητείται.

Στη Γουμένισσα του Κιλκίς, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο protothema.gr, ένα αγόρι 15 χρόνων μπήκε σε ένα παντοπωλείο παριστάνοντας τον πελάτη αλλά, όταν βρήκε την ευκαιρία, άπλωσε το χέρι του στο ταμείο και άρπαξε 110 ευρώ! Όμως, ο 67χρονος ιδιοκτήτης αντιλήφθηκε τον ανήλικο «μακρυχέρη» και ειδοποίησε αστυνομικούς οι οποίοι τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook