Εντεκα ολόκληρα χρόνια εκκρεμούσε μια πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης ύψους σχεδόν μισού εκατομμυρίου ευρώ, που είχε αναστατώσει την Λέσβο! Μετά πολλές αναβολές, ο κατηγορούμενος λογιστής καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη στην πρώτη υπόθεση που εκδίκασε το νεοϊδρυθέν Εφετείο Βορείου Αιγαίου!

Ο λογιστής, όπως δημοσιεύει το protothema.gr, είχε κατηγορηθεί για την υπεξαίρεση 159.000 ευρώ από τα ταμεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λεπετύμνου Συκαμιάς του οποίου ήταν ταμίας και διαχειριστής, αλλά και άλλων 294.000 ευρώ σε βάρος των μελών του Συνεταιρισμού και της Αγροτικής Τράπεζας, της οποίας ήταν πράκτορας! Η υπόθεση εκδικάστηκε πρωτόδικα χωρίς την παρουσία του κατηγορούμενου, που είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε ισόβια για το αδίκημα της υπεξαίρεσης σε βάρος του Συνεταιρισμού και επιδίκασε ως αποζημίωση 169.000 ευρώ υπέρ του Συνεταιρισμού και άλλα 20.000 ευρώ ως ηθική βλάβη. Πρόσθετη ποινή φυλάκισης οκτώ ετών επιβλήθηκε στον λογιστή για την υπεξαίρεση σε βάρος των συνεταιριστών και της ΑΤΕ, στην οποία επιδικάστηκε το ποσό των… 44 ευρώ για ηθική βλάβη! Μετά την καταδίκη, αναμένεται η έκδοση εντάλματος σύλληψης του κατηγορούμενου.