«Κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 50% έως την άνοιξη ή το καλοκαίρι του 2012 προτείνει με συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» ο σύμβουλος της καγκελαρίου Μέρκελ, Λάρς Φέλντ, ο οποίος πάντως τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ.

Όπως αναφέρει, «το πακέτο στήριξης για την Ελλάδα δεν επαρκεί για να επικρατήσει μια σταθερή κατάσταση όσον αφορά τα δημοσιονομικά της. Πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερο κούρεμα. Οι ιδιώτες πιστωτές λαμβάνουν τώρα το 80% της ονομαστικής αξίας των τίτλων παρά το γεγονός ότι τα ομόλογα στην αγορά έχουν χάσει το 50% της αξίας τους».

Ο σύμβουλος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε, Κλέμενς Φούστ μιλώντας στην ίδια εφημερίδα τονίζει πως «η Ελλάδα θα αποτελεί πάντοτε μέλος της Ευρώπης, δεν υπάρχει αντίφαση με τη συντεταγμένη χρεοκοπία και την παραμονή της χώρας στη νομισματική ένωση». Πάντως σημειώνει πως το ζήτημα πλέον είναι ο χρόνος και ο τρόπος κατά τον οποίο θα γίνει μεγαλύτερο κούρεμα καθώς «θα είναι ή μια σημαντική αναδιάρθρωση ή ελεγχόμενες διαπραγματεύσεις, όπως αυτές που έχουν ήδη αρχίσει με την ανταλλαγή των ομολόγων».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook