Χάνοντας ένα πρώτο ημίχρονο όπου πραγματοποίησε μέτρια εμφάνιση ο ΟΦΗ προδόθηκε από τα λάθη της άμυνας του αλλά και του τερματοφύλακα Κάρολ που ευθύνεται και στα τρία τέρματα που δέχτηκε η ομάδα του στην ήττα με 3-1 από την Ξάνθη στα Πηγάδια.

Η εικόνα του αγώνα

Ο Αναστόπουλος προτίμησε στο πρώτο μέρος να παίξει κλειστά και να δώσει χώρο στην Ξάνθη όμως αυτή η επιλογή του δεν του βγήκε. Παρόλα αυτά ο ΟΦΗ απείλησε πρώτος στον αγώνα με το μακρινό σουτ του Σουμπίνιο να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ ο Βιβιανί.

Στη συνέχεια η Ξάνθη κυριάρχησε στο παιχνίδι και παρά το γεγονός ότι δεν απείλησε ιδιαίτερα την εστία του Κάρολ εκτός από δύο φάουλ του Μαρσελίνιο στο 40΄ κατάφερε να ανοίξει το σκορ όταν ο Πίτσος έχασε τον Πόι από τα δεξιά αυτός έβγαλε την σέντρα και ο Βασιλακάκης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κάρολ που άργησε να πέσει.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο ΟΦΗ ξεκίνησε χωρίς αλλαγή το παιχνίδι αλλά μπήκε πιο δυνατά για να πετύχει την ισοφάριση όμως ακόμη μια αδράνεια της άμυνας του στο 51΄ έφερε το 2-0 για την ομάδα του Μ. Ουζουνίδη.

Ο Μαρσελίνιο εκτέλεσε φάουλ από πλάγια αριστερά η μπάλα πέρασε απ΄όλους και ο Στάσιακ που ήρθε από πίσω ανενόχλητος με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κάρολ που με το πόδι του έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα του ΟΦΗ.

Μετά το δεύτερο γκολ οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου δεν παράτησαν το παιχνίδι και κατάφεραν στο 64΄ να κερδίσουν πέναλτι μετά από ωραία ενέργεια του Σουμπίνιο που μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Εντιμάρ με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα.

Ένα λεπτό αργότερα ο Κάλαϊτζιτς εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι για να κάνει το 2-1 και να ξαναβάλει στο παιχνίδι τον ΟΦΗ.

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι η κρητική ομάδα θα πίεζε για την ισοφάριση και είχε βρει ρυθμό παρά την συχνές καθυστερήσεις από τους παίκτες της Ξάνθης ήρθε ακόμη ένα λάθος από την άμυνα για να διαμορφώσει το τελικό 3-1 στο 90΄.

Ο Μαρσελίνιο σέντραρε από τα αριστερά ο Κάρολ έκανε λάθος έξοδο η μπάλα πήγε στον Πίτσο που αντί να την διώξει μακριά από την περιοχή του έκανε την αδύναμη κεφαλιά και έδωσε την ευκαιρία στον αμαρκάριστο Σουάνη με κεφαλιά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Κάρολ που ούτε καν έπεσε για να προσπαθήσει να αποσοβήσει το γκολ.

SKODA Ξάνθη ( Μ. Ουζουνίδης): Βιβιάνι, Εντιμάρ, Βάλλας (89\’ Σταθάκης), Στάσιακ, Μπέρτος, Ντίκα, Βασιλακάκης, Μάρα (59\’ Σουάνης), Πόι, Μαρσελίνιο, Μαρκόφσκι (71\’ Καζάκης).

ΟΦΗ (Ν. Αναστόπουλος): Κάρολ, Γαλανόπουλος, Γεωργίου, Ταυλαρίδης, Πίτσος, Καλαϊτζτς, Παπουλής, Βερόν (57\’ Χόρχε Λόπεθ), Σουμπίνιο, Ζόρντι Λόπεθ (73\’ Μποντόρ), Καμπάνταης (69\’ Μάντζιος)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook