Η γερμανική εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων, Sixt καταγγέλλει ότι δέχτηκε οργισμένες επιστολές και δολοφονικές απειλές για ένα διαφημιστικό της σλόγκαν, που αναφερόταν σε έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, σύμφωνα με κυριακάτικα δημοσιεύματα.

"Αγαπητοί Ελληνες, η Sixt δέχεται και πάλι δραχμές" έλεγε η διαφημιστική καταχώρηση, η οποία εμφανίστηκε τους τελευταίους μήνες σε πολλά γερμανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

"Το προσωπικό μας δέχτηκε απειλές κατά της ζωής του, για να μην πούμε για διάφορες ύβρεις περί ναζί" δήλωσε στο περιοδικό Spiegel ο επικεφαλής της Sixt, Έρικ Σιξτ. Ο ίδιος είπε ότι τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στα περίχωρα του Μονάχου έλαβαν κάρτες της Sixt, κομμένες στα δύο, "μεταξύ των οποίων και μια από τον (Έλληνα) επίτιμο πρόξενο".

Ο Σιξτ είπε ότι πήρε το μάθημά του -"δεν υπάρχει καμία περίπτωση" να αναμειχθεί ξανά σε σοβαρά πολιτικά ζητήματα- και πρόσθεσε ότι "ζήτησε συγγνώμη με κάθε τρόπο από τον ελληνικό λαό".

Ωστόσο, σύμφωνα με το protothema.gr, σχολίασε στη συνέντευξή του ότι όλοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη και ότι ήρθε η ώρα "να προτείνουμε στη χώρα να βγει επιτέλους από την ευρωζώνη".

Η κριτική του συμπεριέλαβε και την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, η αντίδραση της οποίας στην κρίση χρέους, όπως είπε ο Σιξτ, ήταν "απαίσια". Ο 67χρονος Σιξτ δήλωσε ότι δεν καταλαβαίνει ποιον στόχο επιδιώκει η Μέρκελ.