«Δεν μπορούμε ούτε θα υπογράψουμε λευκή επιταγή. Η συγκατάθεσή μας σε νέες εγγυήσεις πιστώσεων για την Αθήνα εξαρτάται εν τέλει από την στάση της Ελλάδας» δηλώνει ο Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ, επικεφαλής των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD), οι οποίοι με τις σημερινές δημοσκοπήσεις συγκροτούν μαζί με τους Πράσινους ομοσπονδιακή κυβέρνηση σε περίπτωση πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Ο Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ επισημαίνει ταυτόχρονα τον κίνδυνο «οι πολίτες να μην αντέξουν αιώνια το συνδυασμό δραστικών μέτρων λιτότητας και κατάρρευσης της οικονομίας» και σημειώνει την ανάγκη για ένα ευρωπαϊκό αναπτυξιακό πρόγραμμα για την Ελλάδα.

«Πρέπει να δοθεί προοπτική στους ανθρώπους» λέει ο Γκάμπριελ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild am Sonntag, προσθέτοντας ότι «χρειαζόμαστε ένα ευρωπαϊκό αναπτυξιακό πρόγραμμα».

Ο κ. Γκάμπριελ διαπιστώνει ότι «προς το παρόν υποχρεώνουμε τους Έλληνες με τη λιτότητα να διαλύσουν την οικονομία τους. Όποιος μειώνει μισθούς και συντάξεις και κάνει απολύσεις καταστρέφει τη δική του ανάπτυξη. Στη διάρκεια της κρίσης στη Γερμανία κάναμε ακριβώς το αντίθετο και γι\’ αυτό βγήκαμε από την κρίση καλύτερα από όλους τους άλλους» σημειώνει.

Ο πρόεδρος του SPD υποστηρίζει επίσης ότι μελλοντικά θα πρέπει να διενεργούνται δημοψηφίσματα για θεμελιώδη ζητήματα της ευρωπαϊκής πολιτικής. «Αυτό δεν ισχύει για τους τωρινούς μηχανισμούς στήριξης» επισημαίνει και τονίζει ότι «πρέπει να μεταρρυθμίσουμε την ΕΕ σε βάθος και στη συνέχεια να αποφασίσουν οι πολίτες».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook