Για θλιβερό ψέμα ότι το ΔΝΤ ήταν μονόδρομος για τη χώρα μας κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η νεοϊδρυθείσα οργάνωση ΣΠΙΘΑ Αποκορώνου.

Η επικείμενη σύμβαση της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη Ρωσία για την χορήγηση δανείου ύψους 2,5 δις ευρώ αποτελεί στοιχείο που ενδυναμώνει αυτή τη θέση.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η οργάνωση σε ανακοίνωσή της:

Από την Κύπρο έρχεται αυτές τις μέρες μια σημαντική είδηση η οποία καθιστά ακόμη σαφέστερο στον ελληνικό λαό το γεγονός ότι το μνημόνιο της αποσύνθεσης, της κατάθλιψης και της εκποίησης της ελληνικής κοινωνίας δεν ήταν και δεν είναι μονόδρομος. Και ότι η μειοδοτική «κυβέρνηση» του ψευδοΠΑΣΟΚ εμπαίζει τον ελληνικό λαό με τον μύθο του «μονοδρόμου» του Μνημονίου.

Μαθαίνουμε, λοιπόν, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι έτοιμη να υπογράψει σύμβαση δανείου 2,5 δισ ευρώ με τη Ρωσία, με ευνοϊκούς όρους, χωρίς επιτήρηση τρόικας και ΔΝΤ και χωρίς επιβολή λιτότητας στον κυπριακό λαό από τους δανειστές. Χωρίς προδοτική δανειακή σύμβαση όπως αυτή των ΓΑΠ- Παπακωνσταντίνου.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί δικαίωση για το κίνημα ανεξάρτητων πολιτών «Σπίθα» και τον ιδρυτή του Μίκη Θεοδωράκη που εξ αρχής είχε επισημάνει ότι η χώρα μας όφειλε και μπορούσε να αναζητήσει άλλες πηγές δανεισμού εκτός ΕΕ που θα ήταν επωφελείς για την ίδια και ότι ο εγκλωβισμός στις εντολές του ΔΝΤ ήταν επιλογή της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ που δεν υπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας αλλά αντίθετα την οδηγεί στην εθνική παρακμή αλλά και στην οικονομική υποδούλωση με συνεχιζόμενη αύξηση του χρέους της χώρας.

Η Ρωσία και η Κίνα μάς είχαν προτείνει τη χορήγηση δανείου με πολύ ευνοϊκότερους όρους από αυτούς του ΔΝΤ και δυστυχώς οι σημερινοί καταληψίες της κυβερνητικής εξουσίας, μη νομιμοποιημένοι, στη συνείδηση και στην πολιτική κρίση του ελληνικού λαού, επέλεξαν τον εγκλωβισμό μας στο ΔΝΤ και στην εγκαθίδρυση, στην πατρίδα μας, «οικονομικού στρατού κατοχής».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook