Σε αγγλόφωνο διεθνές σχολείο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην πόλη Μόσταρ της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης φέρεται να έχει εγγραφεί ο εγγονός του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ιλ, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα βοσνιακά μέσα ενημέρωσης.

Βάσει των δημοσιευμάτων, ο Κιμ Χαν Σολ θα ξεκινήσει σπουδές στο Ενωμένο Παγκόσμιο Κολλέγιο (UWC), φέτος, αν και εκπρόσωπος του σχολείου αρνήθηκε να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει την είδηση.

Η εφημερίδα Ντνέβνι 'Αβαζ του Σαράγεβο γράφει, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, ότι ο 16χρονος εγγονός του Βορειοκορεάτη ηγέτη θα σπουδάσει στο UWC και ότι αναμένεται η άφιξή του στο όσατρ.

Το συγκεκριμένο σχολείο στο Μόσταρ σύμφωνα με το protothema.gr, έχει στις τάξεις του μαθητές από όλο τον κόσμο και ήδη η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει.

Στην ιστοσελίδα του σχολείου, μεταξύ των 74 μαθητών που έχουν εγγραφεί φέτος, εμφανίζεται το όνομα του Κιμ Χαν Σολ, στην 33η θέση.

Η Ντνέβνι 'Αβαζ αναφέρει ότι το UWC κρατά μυστική την εγγραφή του Κιμ Χαν Σολ, "επειδή είναι απόγονος κακόφημου δικτάτορα της Βόρειας Κορέας".