Ένταση επικράτησε το βράδυ στην πλατεία Συντάγματος μεταξύ των συγκεντρωμένων διαδηλωτών και των ΜΑΤ, με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Τα επεισόδια άρχισαν όταν τα ΜΑΤ προσπάθησαν να απωθήσουν διαδηλωτές μπροστά από τη Βουλή, οπότε και ξεκίνησε μικρής έκτασης «πετροπόλεμος».

Η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, με επίκεντρο της ένταση το τμήμα του δρόμου μπροστά από τα ξενοδοχεία στο Σύνταγμα και το ξεκίνημα της Σταδίου. «Κυνηγητό» με τα ΜΑΤ στη Β.Γεωργίου, ενώ έγιναν και προσαγωγές.

Μετά τις 22:00, η ένταση άρχισε να αποκλιμακώνεται, ενώ οι δρόμοι γύρω από την πλατεία άρχισαν να δίνονται στην κυκλοφορία.

Λίγο αργότερα, διαδηλωτές επέστρεψαν ειρηνικά στο συντριβάνι της πλατείας, και έφυγαν προς την Ερμού όταν πλησίασαν διμοιρίες της αστυνομίας, χωρίς να υπάρξει ένταση εκείνη τη στιγμή.

Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί από το απόγευμα έξω στην πλατεία Συντάγματος, ενώ μέσα στο Κοινοβούλιο γινόταν η ψηφοφορία για το ειδικό τέλος στην ακίνητη περιουσία.

Παράλληλα, ξεχωριστή συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν και οι αστυνομικοί στην Αμαλίας.

Περιορισμένη ένταση είχε επικρατήσει μεταξύ των «Αγανακτισμένων» και των διαμαρτυρόμενων ειδικών φρουρών, χωρίς πάντως σοβαρά επεισόδια, ενώ η συγκέντρωση των ειδικών φρουρών διαλύθηκε γύρω στις 8.

in.gr