\”Ο αποκλεισμός του συνοριακού σταθμού θα είναι ένα πρόσθετο βάρος, δεδομένης της οικονομικής κρίσης και της αύξησης των τιμών των τροφίμων\”. Με αυτόν τον τρόπο σχολίασε ο υπουργός Γεωργίας και Τροφίμων της Βουλγαρίας, Μίροσλαβ Ναϊντένοφ, το ενδεχόμενο αποκλεισμού του συνοριακού σταθμού Προμαχώνα-Κούλατα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, από αγρότες του νομού Σερρών, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τη γενική γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεωργία Μπαζώτη.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας και Τροφίμων της Βουλγαρίας, η ΓΓ του ελληνικού Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διαβεβαίωσε τον Βούλγαρο υπουργό ότι η ελληνική κυβέρνηση ασχολείται με το θέμα και πως δεν θα επιτραπεί οποιαδήποτε κλιμάκωση (της έντασης).
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Νάιντενοφ θα έχει, πιθανότατα αύριο, τηλεφωνική επικοινωνία για το θέμα και με τον Έλληνα ομόλογό του, Κώστα Σκανδαλίδη.
Το ενδεχόμενο αποκλεισμού του μεθοριακού σταθμού Προμαχώνα-Κούλατα από παραγωγούς του νομού Σερρών κυριαρχεί στα δελτία ειδήσεων των βουλγαρικών ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ, στα οποία επισημαίνεται -μεταξύ άλλων- πως οι αγρότες διαφόρων περιοχών της ελληνικής επικράτειας εφαρμόζουν στη φάση αυτή την τακτική της αναμονής, αναμένοντας να λήξουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις άλλων κλάδων και επαγγελμάτων.
Στο μεταξύ, η βουλγαρική συνοριακή αστυνομία καλεί τους Βούλγαρους που ταξιδεύουν μέσω της Ελλάδας για την Ιταλία να επιλέγουν τη δίοδο \”Ιλιντεν-Εξοχή\” (που συνδέει τη βουλγαρική πόλη Γκότσε Ντέλτσεφ με τη Δράμα) ώστε να αποφύγουν τυχόν ταλαιπωρία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook