Απαράδεκτη χαρακτήρισε σήμερα Τετάρτη η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας (ΟΒΕ) την εξομοίωση του ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης.

Με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Ευ.Βενιζέλου καθώς και τις θέσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) υπέρ της εξομοίωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης η ΟΒΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία χαρακτηρίζει απαράδεκτη την θέση όποιων τάσσονται υπέρ της εξίσωσης των φόρων.

Σύμφωνα με την ΟΒΕ η εξομοίωση θα χτυπήσει ευθέως όλες τις φτωχές οικογένειες, τους οικονομικά αδύναμους και τους συνταξιούχους, ενώ θα επιδράσει εξοντωτικά για τα πρατήρια καυσίμων, τα οποία σε μεγάλο βαθμό, ιδίως στην επαρχία, στηρίζουν τη βιωσιμότητά τους στη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης.

«Φαίνεται πως τα 1.100 πρατήρια που έκλεισαν ως τώρα από την αλόγιστη αύξηση των φόρων και η κατακόρυφη μείωση των πωλήσεων (-17% στο α΄ εξάμηνο του 2011), με την συνακόλουθη μείωση είσπραξης φορών από τα καύσιμα, δεν συγκινεί κανένα», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ακόμη, υπογραμμίζεται πως σε σχέση με τον Απρίλιο του 2011, το 2012 ο ΕΦΚ θα αυξηθεί από 21 ευρώ το χιλιόλιτρο στα 412, δηλαδή κατά 1.861,9%.

Ο δε ΦΠΑ επί του ΕΦΚ θα αυξηθεί από 4,83 ευρώ το χιλιόλιτρο στα 94,76 ευρώ, δηλαδή και εδώ η αύξηση του ΦΠΑ επί του ΕΦΚ θα είναι 1861,9%.

Συνολικά όπως αναφέρει το in.gr, σύμφωνα με την ΟΒΕ ο επί πλέον φόρος μόνο από την αύξηση του ΕΦΚ και τον επί πλέον ΦΠΑ θα είναι το 2012 στα 480,93 ευρώ το χιλιόλιτρο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook