Την άδεια να χρησιμοποιήσει το Δήμο Φαιστού ως πρότυπο Δήμο σε θέματα Marketing και Διοίκησης Επικοινωνίας, ζήτησε από τη Δήμαρχο Φαιστού ο συντονιστής της πρωτοβουλίας για τον εμπλουτισμό της ελληνικής Wikipedia κ. Γιάνης Γιανναράκης, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε στο δημαρχείο Φαιστού.

Ο κ. Γιανναράκης επισκέφθηκε τη δήμαρχο Φαιστού στο γραφείο της, σε συνέχεια των επαφών που είχαν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού. Θέμα της συνάντησης ήταν ο εμπλουτισμός της ελληνικής Wikipedia, με πληροφορίες από το Δήμο Φαιστού. Ο εκπρόσωπος της μεγαλύτερης ηλεκτρονικής εγκυκλοπαίδειας στον κόσμο, ενημέρωσε την κ. Πετρακογιώργη για την πρόθεση της Wikipedia να δημιουργήσει μια βάση δεδομένων από το Δήμο Φαιστού, με πληροφορίες για το Δήμο, κάθε χωριό ξεχωριστά, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, αλλά και πληροφορίες για τα Φεστιβάλ και τις δράσεις που αναπτύσσονται.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιανναράκης, οι δράσεις του Δήμου Φαιστού σε επίπεδο προβολής και marketing είναι πρωτοφανείς για τα ελληνικά δεδομένα, ενώ ζήτησε από τη  δήμαρχο την άδεια για να παρουσιάζει το Δήμο Φαιστού ως Δήμο – Πρότυπο σε επίπεδο Marketing και Διοίκησης Επικοινωνίας. Ο εκπρόσωπος της Wikipedia τόνισε πως το εγχείρημα του Δήμου αποτελεί ένα σημαντικό Case Study, το οποίο πρέπει να αναδειχθεί και να προωθηθεί.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Γιανναράκης επίσης, συζήτησε με τη δήμαρχο τις λεπτομέρειες για την έναρξη ενός εργαστηρίου εμπλουτισμού της Wikipedia με πληροφορίες για το Δήμο Φαιστού που θα μπορέσουν να συμβάλουν στην ανάπτυξη και τουριστική προβολή του.

Η Δήμαρχος Φαιστού ήταν ιδιαίτερα θετική ως προς τις προτάσεις που τέθηκαν στο τραπέζι των συνομιλιών, ενώ επανέλαβε για μία ακόμα φορά πως στόχος του Δήμου είναι η καινοτομία, η ανάπτυξη και η εξωστρέφεια με γνώμονα το κοινωνικό σύνολο.

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Η επίσκεψη του κ. Γιανναράκη στο Δήμο Φαιστού υλοποιήθηκε σε συνέχεια των δράσεων που ανέπτυξε ο Δήμος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού. Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας, ο κ. Γιανναράκης ήταν κεντρικός ομιλητής και ανέλυσε ενδελεχώς τις προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης μέσα από την εκμετάλλευση ηλεκτρονικών μέσων. Ο εκπρόσωπος της Wikipedia στην Ελλάδα, έδωσε ένα πλήρες περίγραμμα δυνατοτήτων του Δήμου Φαιστού, ενώ ανακοίνωσε την έναρξη συλλογικών δράσεων με γνώμονα την ανάπτυξη.

Τις ως τώρα δράσεις του Δήμου Φαιστού σε επίπεδο προβολής και προώθησης του Τουρισμού ανέλυσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Δήμαρχος Φαιστού, δίνοντας έμφαση στο Matala Festival 2011, στα Ντοκυμαντέρ του National Geographic για Δίσκο της Φαιστού και Λαβύρινθο, καθώς και στις δράσεις που έχουν προωθηθεί και προωθούνται ως τώρα.

Μια καινοτόμα παρουσίαση τουριστικής προβολής και marketing πραγματοποίησε ο Ειδικός Σύμβουλος του Δήμου κ. Γιάννης Χαρκιωτάκης. Ο κ. Χαρκιωτάκης παρουσίασε με τρόπο δημιουργικό τις δυνατότητες που υπάρχουν στο Δήμο Φαιστού, εκτιμώντας πως με κατάλληλη οργάνωση ο Δήμος Φαιστού μπορεί να γίνει ένα δυναμικό κύτταρο ανάπτυξης του τουρισμού. 

Στο μεταξύ, επαφές και συναντήσεις στους Αρχαιολογικούς Χώρους του Δήμου Φαιστού είχε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος θεμάτων Τουρισμού κ. Γιάννης Φασομυτάκης, ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασίες για την προώθηση του Πολιτισμού ως Τουριστικού εργαλείου ανάπτυξης. Ο κ. Φασομυτάκης επισκέφθηκε τους Αρχαιολογικούς χώρους του Δήμου, κατέγραψε ανάγκες και θέματα, ενώ σε συνεργασία πάντοτε με τη δήμαρχο Φαιστού και τους συναρμόδιους συνεργάτες, ετοιμάζονται να καταρτίσουν ένα αναπτυξιακό πλάνο δράσης στοχευμένο στην επόμενη σεζόν, αλλά και στην δημιουργία προϋποθέσεων για τουριστικές δράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook