Με σφυρίγματα, αποδοκιμασίες και φωνές «ότι η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει» έγινε… δεκτός ο Ιταλός υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Αλτέρο Ματεόλι στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ιταλών Ιδιοκτητών Οικοδομικών Εταιρειών (Ance). «Ντροπή, φτάνει» ήταν οι λέξεις που ακούστηκαν επανειλημμένα στην αίθουσα. «Κατανοώ την ψυχολογική κατάσταση των επιχειρηματιών, τη δύσκολη αυτή στιγμή της κρίσης, αλλά δεν υπάρχουν χρήματα» δήλωσε ο Ιταλός υπουργός.

Ενώ ο υπουργός αναφερόταν στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι για τον συγκεκριμένο τομέα, ένα μέρος των επιχειρηματιών άρχισε να σφυρίζει και αμέσως μετά απομακρύνθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας από το χώρο του συνεδρίου.

«Ντροπή, φτάνει!» ήταν οι λέξεις που ακούστηκαν επανειλημμένα στην αίθουσα. Μια γυναίκα επιχειρηματίας, απευθυνόμενη προς τον υπουργό, τον ρώτησε: «ξέρετε ότι οι επιχειρήσεις μας κλείνουν η μία μετά την άλλη, ότι δεν υπάρχει δουλειά; Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει!».

Ο Ματεόλι, από την μεριά του, τόνισε ότι «θα υπάρξουν νέα μέτρα της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι υπέρ του οικοδομικού τομέα». Όχι όμως με απευθείας χρηματοδοτήσεις, «διότι δεν υπάρχουν τα αναγκαία χρήματα, αλλά μέσω ευνοϊκής φορολογικής μεταχείρισης», όπως δήλωσε.

«Κατανοώ την ψυχολογική κατάσταση των επιχειρηματιών, την δύσκολη αυτή στιγμή» συνέχισε ο Ιταλός υπουργός Υποδομών.

Ο Σύνδεσμος Ιταλών Ιδιοκτητών Οικοδομικών Εταιριών Ance εκτιμά ότι «οι δυσκολίες θα συνεχισθούν και το 2012» και κάνει γνωστό ότι «από την αρχή της οικονομικής κρίσης, στον τομέα αυτό χάθηκαν 230.000 θέσεις εργασίας και ο αριθμός τους αγγίζει τις 350.000 αν κανείς λάβει υπόψη του και το ευρύτερο πεδίο των συνεργαζόμενων εταιρειών».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook