Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης έστειλε σήμερα Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου  στους Υπουργούς : α) Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης β) Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και γ) Οικονομικών, επιστολή με την οποία ζητά τη συνέχιση της λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ Χανίων, η οποία είναι αβέβαιη μετά από την πρόθεση του Υπουργείου Υγείας να προωθήσει μέτρα που θέτουν σε κίνδυνο την ύπαρξη των προγραμμάτων απεξάρτησης και του ίδιου του ΚΕΘΕΑ.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής :

«Κύριε Υπουργέ,

Μετά από συνάντησή μου με μέλη της Συμβουλευτικής Μονάδας και της Μονάδας Κέντρου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ Χανίων, και την ενημέρωση που είχα για τον κίνδυνο αφανισμού των προγραμμάτων απεξάρτησης και του ίδιου του ΚΕΘΕΑ, θα ήθελα να εκφράσω τη σύμφωνη γνώμη μου με τις απόψεις τους, να επισημάνω ότι στις εν λόγω μονάδες παράγεται σημαντικότατο έργο και θα ήταν άδικο να οδηγηθούν σε αφανισμό.

Τα μέλη των προαναφερόμενων μονάδων ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ΧΑΝΙΩΝ μου εξέφρασαν την έντονη αγωνία και την ανησυχία τους, διότι η δραματική μείωση της κρατικής επιχορήγησης, η δαμόκλειος σπάθη της συγχώνευσης ΚΕΘΕΑ – ΟΚΑΝΑ καθώς και η εργασιακή εφεδρεία δηλαδή η μείωση του προσωπικού, οδηγούν στο κλείσιμο των Συμβουλευτικών Μονάδων  και έχουν διαμορφώσει ένα εξαιρετικά απειλητικό περιβάλλον για τα μέλη που βρίσκονται σε θεραπεία και για τις οικογένειές τους.

Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με τα τρία προαναφερόμενα μέτρα που προωθεί, θέτει σε κίνδυνο ύπαρξης τα προγράμματα απεξάρτησης και το ίδιο το ΚΕΘΕΑ.

 Επιπρόσθετα, η προτεινόμενη συγχώνευση ΚΕΘΕΑ και ΟΚΑΝΑ είναι απόλυτα αδιέξοδη δεδομένου ότι πρόκειται για 2 οργανισμούς που ο ένας αυτοχρηματοδοτείται και δεν έχει έλλειμμα ενώ ο άλλος είναι κρατικοδίαιτος και επιβαρύνει το δημόσιο με μεγάλα ελλείμματα.

 Κυρίως, όμως, το ΚΕΘΕΑ και ο ΟΚΑΝΑ έχουν εντελώς διαφορετικούς στόχους. Το πρώτο έχει αποστολή την ψυχική απεξάρτηση και κοινωνική επανένταξη ενώ ο ΟΚΑΝΑ τη συντήρηση αξιοποιώντας τα υποκατάστατα.

Τα μέλη, οι γονείς και οι εργαζόμενοι του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ παλεύουν για μια ζωή χωρίς ουσίες και για την κοινωνική επανένταξη και στηρίζουν την ύπαρξή του και τον στόχο του και σ’ αυτά πρέπει να είμαστε όλοι αρωγοί.

 Γι’ αυτό, ευελπιστώ στην άμεση αντίδρασή σας και την διευθέτηση του θέματος με τρόπο τέτοιο ώστε να δημιουργηθούν οι απαιτούμενες ασφαλιστικές δικλείδες, που θα επιτρέψουν τη συνέχιση της λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ και τη διατήρηση των στόχων του».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook