Μόνο χαμόγελα συναντούσε κανείς στην προπόνηση της Πέμπτης στο Μάλεμε για τον Πλατανιά, αφού η ευφορία που είχε δημιουργήσει η είδηση της ανόδου της ομάδας στην Football League ήταν εμφανής.

Μπορεί οι ποδοσφαιριστές να είχαν αφοσιωθεί στα… της προπόνησης αλλά ο γενικός γραμματέας της ΠΑΕ Πλατανιάς, Γιάννης Τρούλης, δεν… κρατιόταν και άνοιξε και σαμπάνιες για να γιορτάσει την μεγάλη και ιστορική επιτυχία της ομάδας του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Γιάννης Τρούλης (γεν. γραμματέας Πλατανιά): “Είμαστε πολύ χαρούμενοι, οι κόποι μας δεν πήγανε χαμένοι και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και στην Β\’ Εθνική. Ο προγραμματισμός της ομάδας το καλοκαίρι έγινε με δυο σκοπούς. Πρώτον να μπορέσει η ομάδα να πρωταγωνιστήσει στην Γ\’ Εθνική με την προϋπόθεση ότι θα γινόταν ένας όμιλος και αν θα βγούμε Β\’ Εθνική να χρειαστούν όσο το δυνατόν λιγότερες προσθήκες. Αυτό το έχουμε καταφέρει και νομίζω ότι το δείξαμε στα μεγάλα φιλικά που δώσαμε με τον Εργοτέλη και τον ΟΦΗ. Βέβαια αυτό δεν λέει τίποτα. Εμείς έχουμε πάρει απόφαση σαν συμβούλιο με την συγκατάθεση των δύο προπονητών να ενισχυθούμε με 5 παίκτες, οι οποίοι θα είναι της κατηγορίας και βλέπουμε τον Ιανουάριο για περαιτέρω ενίσχυση, γιατί είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα τώρα να βρεις τον κατάλληλο παίκτη για την κατάλληλη θέση”.

Ανδρέας Παντζιαράς (προπονητής Πλατανιά): “Είναι μια μέρα χαράς για τον Πλατανιά και ευρύτερα για όλα τα Χανιά, γιατί έτσι πρέπει να το δούμε. Μια ομάδα του Νομού μετά από 30 χρόνια βρίσκεται στην Β\’ Εθνική. Η επόμενη ημέρα φέρνει μεγάλη ευθύνη σε όλους εμάς που εργαζόμαστε σε αυτό το σύλλογο. Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα θα ενισχυθεί. Τα περιθώρια είναι μικρά και δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πληθώρα ποδοσφαιριστών. Πρέπει να κάνουμε μία ομάδα ανταγωνιστική. Η Β\’ Εθνική είναι ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα με συνεχόμενα παιχνίδια Τετάρτη-Κυριακή και ενδιάμεσα ματς Κυπέλλου και καταλαβαίνετε ότι πρόκειται για μαραθώνιο και πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί σε αυτό που πάμε να κάνουμε”.

Τάκης Τσακαλίδης (βοηθός προπονητή Πλατανιά): “Ελπίζω να πάνε όλα καλά στη συνέχεια όπως έτσι ξαφνικά προέκυψε και αυτό το τόσο ευχάριστο γεγονός για την ομάδα. Είμαστε στην επόμενη κατηγορία μετά από μια προσπάθεια που ήταν σημαντική από την διοίκηση. Όλοι είμαστε σε θέση να καταλάβουμε ότι οι προγραμματισμοί μιας ομάδας είναι πέρα από πρόσωπα, παίκτες, προπονητές και παράγοντες. Η ομάδα με την κουλτούρα που έχει είναι αυτή που προγραμματίζει, επιτυγχάνει ή αποτυγχάνει”.


Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook