Το δικό τους «Γολγοθά» ανεβαίνουν και οι βενζινοπώλες της Ηπείρου, που βλέπουν εδώ και σχεδόν ένα χρόνο τον τζίρο τους να πέφτει έως και 50%, αλλά τις υποχρεώσεις τους να αυξάνονται ραγδαία.

Η κατάσταση έχει φθάσει πλέον στο «μη παρέκει» για τους επαγγελματίες του κλάδου, που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στην Κυβέρνηση και τονίζουν, ότι, αν δεν ληφθούν μέτρα προστασίας, θα αυξηθούν τα λουκέτα στα πρατήρια.

Ήδη τους τελευταίους μήνες έχουν κλείσει πάνω από 1.100 βενζινάδικα σε όλη τη χώρα ενώ πολλά αναμένονται να κλείσουν και στην Ήπειρο, λόγω της αυξημένης τιμής αμόλυβδης και πετρελαίου θέρμανσης, η τιμή του οποίου θα αγγίζει και το 1 ευρώ το λίτρο!

Όταν μάλιστα, εξισωθεί το ντίζελ θέρμανσης με το κίνησης, από το 2012, όπως τονίζουν Ηπειρώτες πρατηριούχοι θα μπει… ταφόπλακα σε όσους συναδέλφους τους καταφέρνουν με το ζόρι και επιβιώνουν.

ΜΕ ΤΟ… ΒΑΜΒΑΚΙ!

«Η Κυβέρνηση μας σφάζει με το… βαμβάκι» λένε Ηπειρώτες πρατηριούχοι! Και υποστηρίζουν, ότι η πτώση στον τζίρο τους ξεκίνησε με την σταδιακή αύξηση της τιμής της αμόλυβδης, η οποία τώρα κυμαίνεται στην Ήπειρο κοντά στο 1,7 ευρώ το λίτρο.

«Σιγά – σιγά με τις αποφάσεις τους οι Κυβερνώντες θέλουν να μειώσουν τη δύναμή μας και να μας εξαφανίσουν» λένε. Υπογραμμίζουν δε, ότι η μείωση της κατανάλωσης έχει σημαντικές επιπτώσεις στο Κράτος, που δεν εισπράττει όσα χρήματα περίμενε αρχικά.

ΣΕ ΕΞΑΡΣΗ…

Βέβαια, αυτή είναι η μια πλευρά του νομίσματος. Η άλλη πλευρά φάνηκε μετά από τις αποκαλύψεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), σύμφωνα με την οποία το 30% των πρατηρίων Πανελλαδικά νοθεύει τη βενζίνη!

Σύμφωνα με την ΠΟΠΕΚ, η νοθεία γίνεται με βιοαιθανόλη (βιοκαύσιμο).

Το συγκεκριμένο προϊόν έρχεται παράνομα στη χώρα μας από Ιταλία και Βουλγαρία και πολλοί επιτήδειοι λόγω χαμηλού κόστους (0,50 ευρώ το λίτρο) το νοθεύουν με τη βενζίνη κερδίζοντας έτσι πολύ περισσότερα χρήματα!

Ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ Χ. Μαυράκης είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι «το λαθρεμπόριο και η νοθεία είναι σε έξαρση λόγω της οικονομικής ύφεσης καθώς και της ανυπαρξίας μέτρων αντιμετώπισής τους».

Επίθεση εναντίον της Πολιτείας που «διαχρονικά κλείνει το μάτι στο λαθρεμπόριο» έκανε και ο Δ. Ασημακόπουλος, Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), μιλώντας χθες στη κρατική τηλεόραση (ΝΕΤ).