Με μεγάλη ικανοποίηση επιστέφουν σήμερα στα Χανιά οι εκπρόσωποι του Δήμου Χανίων και του Λιμενικού Ταμείου Χανίων από τη διεθνή  έκθεση Κρουαζιέρας «Seatrade Europe» που ξεκίνησε τη Δευτέρα και ολοκληρώθηκε χθες ( Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου ) αργά το απόγευμα στο Αμβούργο που συμμετείχαν στο ενιαίο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης. Τα σχόλια από τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο ήταν ενθαρρυντικά για τη συμμετοχή του Δήμου στην έκθεση αυτή.

\"\"

Η Δημοτική Αρχή , από την αρχή της θητείας της έχει εντάξει στις προτεραιότητές της την ανάπτυξη της αγοράς κρουαζιέρας . Στα πλαίσια αυτά εντάσσονται και οι συμμετοχές του Δήμου Χανίων σε παγκόσμιες και διεθνής εκθέσεις κρουαζιέρας. Η αρχή έγινε το Μάρτιο του 2011 με την Παγκόσμια έκθεση Κρουαζιέρας στο Μαϊάμι της Φλώριντα των ΗΠΑ , όπου για πρώτη φορά ο Δήμος Χανίων συμμετείχε με δικό του περίπτερο σε τέτοιου είδους εκθέσεις και συνεχίστηκε και στο Αμβούργο. Επίσης την ερχόμενη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου έως και 4 Οκτωβρίου θα συμμετάσχει και στο Συνέδριο «Cruise and Tourism» που θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο.

Ο Δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης σε χτεσινές δηλώσεις του, κατά την υποδοχή του Κρουαζιερόπλοιου Celebrity Constellation της εταιρίας Celebrity Cruises ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής, Απο την αρχή της δημοτικής μας θητείας θέσαμε ώς στόχο την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος του Δήμου μας. Διότι η  αύξησή του συνεπάγεται,  με αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος πλήθος κατηγοριών συμπολιτών μας, που επωφελούνται από αυτήν, όπως είναι εργαζόμενοι, οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων, οι έμποροι και βιοτέχνες, τα καταστήματα εστίασης καθώς και τα μέσα μαζικής μεταφοράς όπως τα τουριστικά λεωφορεία, τα ταξί και το Αστικό ΚΤΕΛ Χανίων. Ενθαρρυντικό γεγονός για τον τόπο μας είναι  ότι οι αφίξεις των κρουαζιεροπλοίων ξεκινούν νωρίς της Άνοιξη (τον Απρίλη) και τελειώνουν τέλη Φθινοπώρου- αρχές Χειμώνα (τέλη Νοέμβρη) δηλαδή έχουν διάρκεια μεγαλύτερη απο την καθιερωμένη τουριστική περίοδο, με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική μας οικονομία. Για τον λόγο αυτό, εμείς, ως Δήμος Χανίων, αναπτύσσουμε δράσεις και πρωτοβουλίες με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, μια από τις δράσεις αυτές είναι και  η αύξηση των αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Σούδας, γιατί αυτό είναι προς όφελος της τοπικής μας οικονομίας και κοινωνίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook