Σε χθεσινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά εκπρόσωποι της τοπικής τουριστικής κοινωνίας βράβευσαν τον διευθύνοντα σύμβουλο της Kuoni Group Peter Rothwell, που βρέθηκε στο νησι μετά από πολλά χρόνια για αυτό το γεγονός.

Η βράβευση έγινε κατά τη διάρκεια ημερίδα με τίτλο “Η σημασία και η συμβολή του Kuoni Group στα Χανιά”.

 Στην εκδήλωση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, ο αντιδήμαρχος Χανίων, κ. Δημήτρης Λειψάκης, ο κ. Νίκος Γιαννούλης από τους ξενοδόχους του Νομού Χανίων, ο αντιπρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Αλαμάνος, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Χανίων κ. Πετσετάκης, ξενοδοχειακοί φορείς, πράκτορες και ξενοδόχοι των Χανίων κ.ά.

Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι στην ομιλία του ο κ. Rothwell τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα είναι σημαντικός προορισμός για τον Kuoni, αφού μετά την εξαγορά του ταξιδιωτικού γραφείου Apollo, που εξειδικεύεται στην Ελλάδα, περίπου το 20% του συνολικού τζίρου της εταιρείας προέρχεται από τη χώρα μας. Οι Σκανδιναβοί, που είναι και η κύρια αγορά των Χανίων και του Apollo, αγαπούν την Ελλάδα και μάλιστα ο κ. Rothwell προέβλεψε αύξηση των αφίξεων για το καλοκαίρι του 2012.

Από την άλλη πλευρά όμως μίλησε και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πελάτες του Kuoni -από το αεροδρομιο της πόλης, καθώς έχουν μεγάλο χρόνο αναμονής για να πάρουν τις βαλίτσες τους, μέχρι την έλλειψη σε γενικες υποδομές που έχει η χώρα και τόνισε την ανάγκης προ των ευθυνών τους, τονίζοντας την ανάγκη για βελτίωση των υπηρεσιών του αεροδρομίου Χανίων και δημιουργία μαρίνας.

Τέλος, αναφέρθηκε και στις ευκαιρίες που ανοίγονται για την Ελλάδα μέσω του τουρισμού, παρά τη παρούσα οικονομική κρίση.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Στ. Αρναουτάκης, επεσήμανε ότι ο τουρισμός είναι βασικός πυλώνας ανάπτυξης, όμως “χρειάζεται τη συνεργασία και τη συνεργία όλων. Γι’αυτό αποφασίσαμε να βγει άμεσα η πρόσληψη για έναν εξειδικευμένο σύμβουλο για την προώθηση της Κρήτης ως τουριστικό προορισμό στην Ευρώπη και στις υπόλοιπες αγορές”.

Ο κ. Αρναουτάκης, για τον λόγο αυτό, ζήτησε τη σύσταση μιας ανώνυμης αναπτυξιακής εταιρείας προώθησης του τουρισμού στο νησί, με τη συμμετοχή των ιδιωτών και της Περιφέρειας Κρήτης.

(traveldailynews.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook