To Σαββατοκύριακο κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του Μεσογειακού Φεστιβάλ Τεχνών. Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί από τις 12.00 έως τις 14.00 παρέλαση μουσικών στους δρόμους της πόλης με τη συμμετοχή χορευτών, σημαιοφόρων και των σχημάτων Pipes and Drums (πνευστά και τύμπανα) από τον Καναδά, τη Σκωτία και τη Νέα Ζηλανδία αλλά και τη συμμετοχή της Μπαντίνας της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνης.

Πρόκειται για το International Crete Tattoo, ένα μοναδικό θέαμα που συγκεντρώνει μουσικούς από όλο τον κόσμο σε άψογους σχηματισμούς. Φορώντας τα παραδοσιακά τους κοστούμια παιανίζουν δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα. Οι εκδηλώσεις είναι πραγματικά εντυπωσιακές και περιλαμβάνουν τόσο πολιτικές όσο και στρατιωτικές φιλαρμονικές ορχήστρες από διάφορες χώρες του κόσμου που συνδυάζουν κλασικά με φολκλόρ ακούσματα.

Συγκεκριμένα το Σάββατο στο Ρέθυμνο θα παρελάσουν 300 περίπου άτομα ανά ομάδες οι οποίες θα ακολουθήσουν τρεις διαφορετικές διαδρομές και είναι οι εξής:

Διαδρομή 1: Αναχώρηση από ξενοδοχείο Pearl. Θα διασχίσουν τις οδούς Σοφοκλή Βενιζέλου, Ελευθερίου Βενιζέλου και θα καταλήξουν στην πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη.

Διαδρομή 2: Αναχώρηση από την Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Πλατεία Αντιπριφέρειας). Θα διασχίσουν τις οδούς Π.Κορωναίου, Εμμ. Βερνάρδου, Πλατεία Μικρασιατών, Αγίου Φραγκίσκου, Τσουδερών, Αρκαδίου, Πλατεία Μητροπόλεως, εισέρχονται πάλι στην οδό Αρκαδίου και καταλήγουν στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη.

Διαδρομή 3: Αναχώρηση από τη Φιλαρμονική Ρεθύμνου. Θα διασχίσουν τη λεωφόρο Κουντουριώτη έως την Πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων και συνεχίζουν στην Εθνικής Αντιστάσεως, Πλατεία Τίτου Πετυχάκη, Κων/νου Παλαιολόγου, Ιουλίας Πετυχάκη, Ελευθερίου Βενιζέλου και τέλος Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη.

Το βράδυ του Σαββάτου στο Δημοτικό Στάδιο της Σοχώρας στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί το Διεθνές Tattoo όπου οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα μοναδικό θέαμα με πολιτικές και στρατιωτικές φιλαρμονικές ορχήστρες από διάφορες χώρες του κόσμου, χορευτές, γκάιντες, την ομάδα των Σμπαντιερατόρων ( μεσαιωνικό άγημα της Τοσκάνης ) και πολλούς άλλους. Οι παραστάσεις του Crete International Tattoo είναι αφιερωμένες στην επέτειο μιας από της μεγαλύτερες μάχες της αρχαιότητας, την Μάχη του Μαραθώνα 2.500 χρόνια πριν.

Είναι ένα καλλιτεχνικό γεγονός το οποίο φέρνει κοντά ανθρώπους από διαφορετικές κουλτούρες που όμως μοιράζονται την κοινή τους αγάπη για τη μουσική. Παρόμοιες παραστάσεις έχουν δοθεί και στο Κρεμλίνο στην Κόκκινη Πλατεία στη Μόσχα.

Στις 2 Οκτώβρη, την Κυριακή το Club Pirouett από την Εσθονία θα δώσει παράσταση καλλιτεχνικής γυμναστικής στο κλειστό στάδιο «Μελίνα Μερκούρη» στις 18.30. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Είναι ευκαιρία για όλους μας και ειδικά τα παιδιά μας να δουν γυμναστικές ασκήσεις από αθλητές και αθλήτριες υψηλού επιπέδου και να παρακινηθούν για άθληση και κίνηση.
Το ίδιο βράδυ στο Δημοτικό Στάδιο της Σοχώρας στις 21.00 θα πραγματοποιηθεί ξανά το Διεθνές Tattoo με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνης αλλά και της Αναγεννησιακής Ομάδας Ρεθύμνης που θα πλαισιώσουν τις εκδηλώσεις. Πρόκειται για ένα θέαμα που πραγματικά κανείς δεν πρέπει να χάσει και μια ευκαιρία να δούμε πως η μουσική και η τέχνη ενώνουν τους ανθρώπους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook